4

 • Kész vagy az örömre? – Ismét megrendezik Magyarország legnagyobb ökumenikus ifjúsági vezetőképző konferenciáját

  Budapest – 2020. március 20-21-én immár negyedik alkalommal rendezik meg az IVK-t, Magyarország legnagyobb ökumenikus ifjúsági vezetőképző konferenciáját Budapesten, a Podmaniczky-Vigyázó Kastélyban. A konferencia idei témája az alábbi kérdés köré épül: Kész vagy az örömre?

  Bővebben

 • Felvételt hirdettek az Evangélikus Hittudományi Egyetemre

  Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem felvételt hirdet 2020 szeptemberi kezdéssel az alábbi szakokra.

  Bővebben

 • Digitális rajz- és fotópályázat

  Budapest – A Bibliának fontos szereplője a gazdag élővilág: növényekkel és állatokkal is találkozunk nem csak történetek szereplőiként, de példázatokban, bölcsességmondásokban, zsoltárokban. E sokféle növény és állat többségével mai világunkban is együtt élünk. Készítsetek rajzot, festményt, montázst, fényképet vagy video installációt olyan élőlényekről, amelyekkel a Bibliában és a hétköznapokban is találkoztok, vagy éppen olyan növényekhez és állatokhoz kapcsolódó szólások mondanivalójáról, melyek a Bibliából erednek.

  Bővebben

 • NYERSZ, ha MEERSZ! – Jelentkezz a nyíregyházi roma szakkoliba!

  Nyíregyháza – A nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium felvételt hirdet a nyíregyházi felsőoktatási intézményekben tanuló roma/cigány, illetve hátrányos helyzetű hallgatók számára a 2019-20-as tanév II. szemeszterére.

  Bővebben

 • Látszat vagy valóság? – 11. KÖSZI Téli berek évindító hétvége 18-29 éveseknek

  Budapest – Ma minden a látszatról szól: légy izmos, vonzó, járj szakkoliba, majd legyen jó állásod, 2 diplomád, 3 gyereked, nagy házad… Még ha a párkapcsolatban nem is valódi tűz ég, fásulttá, kiégetté tesz is a munkád, vagy utálod az egyetemi szakod. Lassan már nem is tudjuk, mi a valódi, mert csak az számít, hogy trendi legyen, nem pedig hogy igaz. Álarcokat veszünk – néha talán önmagunk előtt is. De mi van az álarc mögött? Meg mered mutatni a valóságot, vagy megelégszel a látszattal? Mi az, amiben igazi értéket lelsz, és amit valóban követni tudsz?

  Bővebben

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Miskolc – A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

  Bővebben

 • „A karácsony célja nem a tökéletesség, hanem a ráhangolódás.” – Ünnepi készülődés a miskolci Kossuthban

  Miskolc - A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium diákjainak és iskolalelkészének közreműködésével gyújtották meg a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját.

  Bővebben

 • Fölszállott a páva: A Vasi Kislegényczéh lett a közönségdíjas

  Budapest – A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos tanulóiból álló Vasi Kislegényczéh nyerte a nézők szavazatai alapján a Fölszállott a páva gyerekévadát, amelynek döntőjét 2019. december 20-án tartották. Szeretettel gratulálunk nekik, köszönjük Olvasóinknak is, hogy rájuk szavaztak!

  Bővebben

 • Nyíregyházi kollégisták szeretetszolgálata adventben

  Nyíregyháza – Hagyományainkhoz híven idén is több helyre ellátogattak a Luther Márton Evangélikus Kollégium diákjai karácsony előtt Nyíregyházán, hogy műsorral, kisebb-nagyobb ajándékokkal kedveskedjenek másoknak. „Nagy izgalommal és odaadással készültünk” – írta a kollégium két diákja, Nagy Eszter és Oláh Eszter szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

  Bővebben

 • Robotokkal ismerkedhettek a békéscsabai evangélikus gimnázium tanulói

  Békéscsaba – Megismerkedhettek a robotok működésével a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákjai. Az iskolát fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház megalkotta a digitális stratégiát, amelynek célja, hogy minél több elektronikus eszközt használjanak az oktatásban.

  Bővebben

 • Önként és dalolva! megújítva – KÖSZI est az EHE-n

  Budapest – 2019. november 27-én a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért ismét meglátogatta az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnáját, hogy megtartsa Önként és dalolva! néven ismert bemutatkozó estjét. Az alkalom az eddigi évekhez hasonlóan áhítattal és közös zenéléssel kezdődött, és a KÖSZI-sek által készített finom falatokkal zárult, azonban a kettő között egy egészen új programot láthattak a résztvevők.

  Bővebben

 • Megnéztük, hogyan gyakorol a Vasi Kislegényczéh – Frissítve: Bekerültek a döntőbe!

  Budapest – A Fölszállott a páva! televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny Luca-napi középdöntőjébe jutott a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos tanulóiból álló Vasi Kislegényczéh. A másnapi megmérettetésre készülő tánccsoportot a MTVA székházában látogattuk meg.

  Bővebben

 • Ne bízd a zsűrire a döntést! – Szavazz a Vasi Kislegényczéhre!

  Budapest – Szombathely – 2019. december 13-án lép színpadra a Vasi Kislegényczéh a Fölszállott a páva című népzenei tehetségkutató műsorban. A táncos lábú kislegények a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola diákjai. Támogassuk őket!

  Bővebben

 • Prevenciós, figyelemfelhívó matricákat helyeztek a buszokra

  Békéscsaba – Baleset-megelőzési témájú ötleteket hordozó autóbuszokat mutattak be 2019. december 5-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Volánbusz sajtótájékoztatóján. A járatokra felkerült rajzos dekorációkat a békéscsabai evangélikus gimnázium művészeti szakgimnáziumának grafikus diákjai készítették.

  Bővebben

 • Újraélesztést tanultak a Sztehlo-s diákok

  Budapest – Az Országos Mentőszolgálat a Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi ágazati szakpolitikai program keretében országos közösségi újraélesztési tréning sorozatot indított.

  Bővebben

 • Tehetséggondozás és informatika tanítás a líceumban új eszközökkel

  Sopron – A Magyarországi Evangélikus Egyház fontosnak tartja, hogy oktatási intézményeiben a tanárok és diákok úgynvenezett digitális állampolgárok legyenek; e célból készítette el az egyház Digitális Oktatási Stratégiát, illetve intézményeit anyagilag kiemelten is támogatja új, innovatív digitális oktatási eszközök beszerzésénél.

  Bővebben

 • 40 nap alatt az Én körül – Könyvbemutatón jártunk

  Budapest – A Luther Kiadó által szervezett könyvesbolti esték legutóbbi alkalmát 2019. november 29-én tartották az Üllői úti evangélikus könyvesboltban. Klaus Douglass – Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül – Felfedezőút a Bibliával című kötetét Molnár Lilla evangélikus lelkész mutatta be az érdeklődőknek.

  Bővebben

 • MANDÁK BAND: ÁLDÁS LÉGY

  Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezett: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Mandák Band felvételét adjuk közre.

  Bővebben

 • Szalagot kaptak a vajdás végzősök

  Szarvas – Kétségtelen, hogy a gimnáziumi tanévben a végzős diákok által leginkább várt esemény a szalagavató. A távol ködébe vész még a ballagás, az érettségi, és tanár vagy szülő legyen a talpán, aki e fontos este előtt képes érdemben a továbbtanulásról beszélgetni a 12. évfolyamosokkal. Mindez azonban nem is csoda, hiszen a diákok minden évben óriási energiákat, rengeteg időt és munkát fektetnek abba, hogy a keringő, az osztálytánc és semmi egyéb fontos mozzanat gépezetébe egy porszem se kerüljön majd a nagy napon.

  Bővebben

 • KÖZEL: OTT VAGY

  Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezett: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Közel zenekar felvételét adjuk közre.

  Bővebben

 • Ha egy kis bátorításra van szükség – Lelki töltőállomás a Székács-iskolában

  Orosháza – Gyorsan hozzáláttak a néhány héttel ezelőtti keresztény konferencián összeállított akciótervük megvalósításához a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai. Többek közt lelki töltőállomást alakítottak ki az épületben, amely bátorításról és támogatásról szóló üzeneteket tartalmaz.

  Bővebben

 • GÁBRIEL: KI VAGYOK ÉN? – VIDEÓ!

  Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezett: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Gábriel zenekar felvételét adjuk közre.

  Bővebben

 • M. Is. K. A.: ÉRDEKTELENSÉG

  Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezett: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a M. Is. K. A. zenekar felvételét adjuk közre.

  Bővebben

 • 40 nap alatt az Én körül – Könyvbemutató

  Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív a könyvesbolti esték következő alkalmára. Klaus Douglass – Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül – Felfedezőút a Bibliával című kötetét bemutatja Molnár Lilla evangélikus lelkész november 29-én, pénteken 18 órától az evangélikus könyvesboltban. (Cím: Budapest VIII. kerület, Üllői út 24.)

  Bővebben

 • PÁLYÁZAT MENTORLELKÉSZI SZOLGÁLATRA ÉS MENTORGYÜLEKEZETI STÁTUSZRA A 2020/21-ES TANÉVBEN

  Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatási feladataiba mentorlelkészként bekapcsolódni kész lelkészek jelentkezését várja, akik sokoldalú gyülekezeti munkájuk alapján szívesen kísérik és segítik egy hatodéves lelkészjelölt lelkészi kompetenciáinak kialakítását. Az alábbiakban a pályázati kiírást olvashatják.

  Bővebben

 • Large Room: Oda hívlak én

  Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezik a közeljövőben: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Large Room zenekar felvételét adjuk közre.

  Bővebben

 • Bemutatjuk a Lift zenekar legújabb videóklipjét

  Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezik a közeljövőben: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Lift zenekar felvételét adjuk közre.

  Bővebben

 • Könyvbe rejtett dallamok – Valami más: Hiányzol

  Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezik a közeljövőben: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Valami más zenekar felvételét adjuk közre.

  Bővebben

 • Kottatár az evangélikus iskolák énekóráira

  Budapest – Az evangélikus iskolákban tanító énektanároknak lehet segítségére az a kezdeményezés, amelyet a Kántorképző Intézet munkatársai indítottak: külön honlapon gyűjtik azokat az egyszerű egyházi műveket, amelyek a tanórákon vagy iskolai rendezvényeken jól használhatóak.

  Bővebben

 • Megjelent Smidéliusz Gábor legújabb szerzeménye A teremtés dala

  Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezik a közeljövőben: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. Smidéliusz Gábor lelkész javaslatára magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét a kiadvány magyar változatához. A lelkész – maga is zenész – szerzőként ezzel a teremtésről szóló dallal járult hozzá a zenei anyaghoz.

  Bővebben

Oldalak

Feliratkozás 4 csatornájára