4

 • Karácsonyi csoda – Egy látássérült lány sikere

  Szarvas – Majoros Eszter a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzős növendéke dráma tagozaton. Az alig látó lány díjnyertes novelláiból rádiójáték-sorozatot készített a Békéscsabai Jókai Színház karácsonyra.

  Bővebben

 • Digitális kultúra – Beszámoló matematika informatika tanári online szakmai napról

  Budapest – Sopron – 2020. december 16-án szerdán, 13.30 és 15.00 között Programozás-oktatás tippek a Digitális Kultúra tantárgy 9. évfolyamának tanításához címmel szakmai napot tartottunk. Mivel a terveinkben szereplő két kora őszi szakmai nap, egy a matematika tanároknak és egy az informatika tanároknak, szegedi és soproni matematika professzorokkal illetve a Vodefone tanteremmel a járványhelyzet miatt jövő évre halasztódott, ehelyett online előadást szerveztünk.

  Bővebben

 • Karácsonyi ajándék Bonyhádról

  Bonyhád – A bonyhádi evangélikus gyülekezetből és gimnáziumból pár család úgy gondolta, hogy ha már elmaradt sok ünnepi alkalom, megajándékozza a híveket egy karácsonyi műsorral.

  Bővebben

 • Megújult a KÖSZI honlapja

  Budapest – „10. jubileumi évét ünnepli a KÖSZI, aminek alkalmából sok meglepetéssel készülünk a KÖSZI-s önkénteseknek, táborozóknak és minden kedves követőnknek! Nagy örömünkre az egyik – a weboldalunk megújítása – tegnap meg is történt, így új oldalunk mától szeretettel várja a látogatókat” – számoltak be a megújulásról az Evangélikus.hu számára a KÖSZI-sek.

  Bővebben

 • Látta már a Neonhal új klipjét? – Megmutatjuk!

  Debrecen – Megjelent a Neonhal zenekar legújabb klipje Még nem az a reggel címmel. A klip érdekessége, hogy a zenekar tagjai nem szerepelnek benne, hanem a világbajnok Piruett Tánc Stúdió lányai táncolnak egy koreográfiát.

  Bővebben

 • Az angol az erősségük, ezért is indítanak szeptembertől angol tagozatot Orosházán

  Orosháza – Az angol nyelv megszerettetése és annak magas szintű oktatása a Székács Evangélikus Iskola számára kiemelkedően fontos. Remekül sikerültek a diákok előrehozott nyelvi érettségijei, és idén az „evának” adatott meg az lehetőség, hogy megtartsa az ország összes evangélikus iskolája számára szervezett idegen nyelvi szakmai napot.

  Bővebben

 • Hatalmas adventi mesekönyv készült a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában

  Kiskőrös – Az adventi időszakban különleges alkotással gazdagodott a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának aulája. Egy négy és fél méter széles, majdnem három méter magas gigantikus könyvből olvasnak nap mint nap mesét a gyerekek, egészen karácsonyig.

  Bővebben

 • Különös kamasz: okos, érzékeny, ráadásul tájékozott

  Sopron – Bikkes Nándor alig múlt 13 éves, de mindenkire nagy hatást gyakorol tájékozottságával és érzékenységével. Iskolaorvosunk szerint például fogékonysága a biológia iránt egészen kivételes.

  Bővebben

 • Sikereket értek el angol nyelvből a bobai diákok

  Celldömölk – Boba – A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium 2020. november 26-án angol nyelvi országismereti versenyt rendezett a környék oktatási intézményei számára, ahová hetedikes és nyolcadikos tanulók jelentkezését várták. A megmérettetés célja az idegennyelvi és országismereti tudás bővítése, valamint a kreatív nyelvhasználat játékos formájú gyakorlása volt.

  Bővebben

 • Ózongenerátort vásárolt a Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola

  Szőlősgyörök – A Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola örömmel adta hírül Facebook oldalán, hogy lehetőségük volt két ózongenerátort vásárolni. Mint ismeretes, az ózongenerátor egy olyan eszköz, amely ózont bocsát ki a környezetbe ózonlap segítségével, így gátolva meg a különböző baktériumok terjedését.

  Bővebben

 • Egyházi iskolák versengtek egymással a Reményik-vetélkedőn

  Szombathely – Az idei tanévben sok minden máshogy alakult a járványhelyzet miatt, így a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Iskola és Művészeti Iskola névadójához kapcsolódó, egyházi iskolák közötti vetélkedő rendezését is újra kellett tervezni, mivel a szokásos módon nem valósíthatták meg.

  Bővebben

 • Járt a Mikulás a Váci Evangélikus Egyházi Óvodában is

  Vác – A Váci Evangélikus Egyházi Óvodában járt a rajzokkal, dalokkal várt Mikulás! Az óvónénik segítségével a Nagy Mindentudó Könyvében megtalálta a Halacska-, a Napsugár- és a Bárányka-csoport kisgyermekeit. Így már mindenkivel tudott egy kicsit beszélgetni, miközben átadta az ajándékcsomagokat, színezőket és mondókáskönyveket.

  Bővebben

 • Plüssmackókat készítettek a diákok Mikuláskor

  Albertirsa – A Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskolába rendhagyó levéllel kopogtatott a Mikulás: a gyermekek közreműködését kérte a plüssmackók elkészítéséhez. Az ügyeskezű gyermekek segítettek, ahogy azt a fotókon is látjuk, az ajándékozás örömét a közös kézműveskedés növelte. A fényképeket az iskola pedagógusa, Kökény Károly készítette.

  Bővebben

 • Adventi ablak világít a soltvadkerti iskolában

  Soltvadkert – A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény csatlakozott a városi kezdeményezéshez: advent minden napján más-más helyen világít a településen egy szépen feldíszített ablak, amelynek megtalálásában a járókelőket találós kérdés is segíti, és Soltvadkert közösségi médiaoldalán gyulladnak fel az adventi üzenetek. 2020. december 4-én, pénteken az evangélikus általános iskola csodaszép ablaka hirdette az adventi üzenetet, melyekről az igazgató, Udvarhelyi Attila készített felvételeket.

  Bővebben

 • Két evangélikus iskola is az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet kapott

  Budapest – Hat középiskola érdemelte ki idén az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet, amelyet a nyertesek egy éven keresztül viselhetnek. Rendhagyó online eredményhirdetésen mutatták be a 2020/2021-es év díjazottjait, illetve a tavalyi év kutatóiskolái ismertették kutatási eredményeiket.

  Bővebben

 • Kilenc embernél mutatták ki a vírust a kiskőrösi evangélikus iskolákban

  Kiskőrös – A múlt heti egészségügyi szűrés eredményeként a közel 170 munkavállaló közül kilenc dolgozó tesztje lett pozitív. Hatan az általános iskolánkban, míg hárman a gimnáziumban dolgoznak – tájékoztatta Szentgyörgyiné Szlovák Mária a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola Gimnázium és Technikum igazgatója a Baon.hu hírportált.

  Bővebben

 • Pontosan céloz, lő – és nyer!

  Sopron – Bakonyszentlászló – A Bakonyszentlászlón megrendezett megyei lövészversenyen a licista, Tóth Levente (9.C) a tízméteres zártirányzékú légpuska kategóriában aranyérmet nyert!

  Bővebben

 • Adventi léleksimogató az Evangélikus Diákkórusok Országos Találkozója (EDOT) szervezőitől

  Békéscsaba – Az Evangélikus Diákkórusok Országos Találkozója (EDOT) szervezői az idei adventben a korábban fellépett kórusok egy-egy darabját kiválasztva hétről hétre közzétesznek egy-egy bíztató, ünnepre készülődő videót. Egy kis léleksimogató ez ebben a szokatlan, éneklés, kórusok és közösség nélküli időszakban! Vigyázzunk egymásra és töltődjünk az emlékekből! Első videójukat itt tekinthetik meg.

  Bővebben

 • 10 éves lett a KÖSZI

  Budapest – 2020. november 20-án jubileumát ünnepelte, tízéves lett a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért, azaz a KÖSZI Egyesület. Az önkéntes fiatalok hálásan, egyúttal büszkén ünnepelnek, miközben a járvány idején a szervezet belső fejlesztésén dolgoznak, és nagy tervekkel készülnek a jövőre.

  Bővebben

 • SuliPY-t mindenkinek!

  Sopron – Az idei tanévben vezették be a Digitális kultúra nevű tantárgyat, és ezzel a korábbinál jóval nagyobb hangsúlyt kaptak a programozási ismeretek is. A diákok és tanáraik hatékony együttműködését segítené a SuliPY, amit a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Kollégium igazgatóhelyettese, Szabó-Bakos Gábor dolgozott ki.

  Bővebben

 • Bekerült a Benka diákja az U14-es válogatott keretbe

  Budapest – Szarvas – Kedden volt az első U14-es válogatott összetartás, amin részt vett a 12 éves Patay Panna, a szarvasi Benka Gyula evangélikus iskola tanulója. Az esemény helyszíne Budapesten, a Tüskecsarnok volt. A lányok inkább a nagyobb városokból, Miskolcról, Győrből, Budapestről, Debrecenből, Kaposvárról, Kecskemétről és Békéscsabáról érkeztek. A reggel vírusteszttel kezdődött, amin mindenki negatívnak bizonyult.

  Bővebben

 • Folyamatos felújítás zajlik a bobai evangélikus óvodában

  Boba – Digitális okosjátékkal bővült az elmúlt hónapokban a szomabthelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános és Alapfokú Művészeti Iskola egyik bobai tagintézménye, a bobai óvoda. Az elmúlt időszakban pályázati forrásnak köszönhetően megújulhatott az óvoda udvara is, sőt egy újabb nagy beruházás előtt áll az intézmény. A részletekről Horváthné Görög Marianna óvodavezetőt Ádám Eszter kérdezte a szombathelyi Credo Rádióban.

  Bővebben

 • Szépül a Családi Bölcsőde udvara Szombathelyen

  Szombathely – Megkezdődött a Családi Bölcsőde előtti udvar szépítése az elmúlt időszakban. Betonozott úton juthatnak el a kicsik az épületbe, emellett térkőburkolat is épült a bejáratnál. Az új betonozott út a régi járda nyomvonalát követi, a bejárat melletti terület pedig pihenőrésszel gazdagodik.

  Bővebben

 • A Líceumban kezdett fotózni, ma már neves operatőr

  Sopron – Megvan a kapcsolat a Líceum és David Guetta között. Úgy hívják Szemerey Bence.

  Bővebben

 • A Vajdába érkezik a Curie Kupa

  Szarvas – Egri Gergő 12. B osztályos vajdás diák maga mögé utasítva versenytársait megnyerte a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjét. Évfolyamonként – határon innen és határon túlról – több mint száz tanuló nevezett a versenyre, de a döntőbe már csak huszonhárman kerülhettek be. Az országos döntőt november 14-én a vírushelyzet miatt digitális formában bonyolították le.

  Bővebben

 • Lilivel az Amazonok földjén

  Sopron – A Macskakő Gyermekmúzeum irodalmi pályázatán különdíjat érdemelt az Amazonok földjén című munkájával a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. B osztályos diákja, Parrag Liliána.

  Bővebben

 • Információs- illetve nyílt napokat tartanak az EHÉ-n – Részletes, friss információk!

  Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem online információs napot hirdet a másoddiplomás lelkészképzésről és a bibliai nyelvi félévről.

  Bővebben

 • Sokfelől érkezünk az úrvacsorai asztalhoz címmel tudományos konferenciát tart az Evangélikus Hittudományi Egyetem

  Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2020. november 19-én, csütörtökön reggel 9 órai kezdettel online tudományos műhelykonferenciát rendez „Sokfelől érkezünk az úrvacsorai asztalhoz” címmel a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

  Bővebben

 • A 300 éves csömöri gyülekezet templomának egere

  Csömör – Mivel most még inkább nem lehet gyülekezeti gyermek foglalkozásokat tartani, a Csömöri Evangélikus Egyházközség Facebook oldalán a Luther-bábozás után, egy új sorozatot kezdtek el A 300 éves csömöri gyülekezet templomának egere címmel.

  Bővebben

 • Hitoktatói különbözeti képesítő vizsga az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

  Cél: A nem az EHÉ-n szerzett hittanári/hitoktatói képesítéssel evangélikus hitoktatásban való részvétel.

  Bővebben

Oldalak

Feliratkozás 4 csatornájára