4

 • KEVI sporttábor az evangélikus imaházban

  Kiskőrös – Gyerekzsivajtól volt hangos az evangélikus imaház udvara nemrégiben. Dózsa Tamás, Néző Kitti és Néző Vivien, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium (KEVI) fiatal pedagógusai immáron negyedik alkalommal vállalkoztak sporttábor szervezésére, mely ezúttal is közel 30-as létszámmal zajlott. Segítségükre volt ezúttal az Ültess Fát Mozgalom Egyesület és a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is.

  Bővebben

 • Zenei és fotópályázatot hirdet a Szólj Be a Papnak! csapata

  A Szólj Be a Papnak! csapata szervezésében kerül sor szeptember 23-24. között a K-Pont Fesztre a debreceni Apolló Moziban, ahol a filmvetítések mellett egyéni előadók és zenekarok is bemutatkozhatnak. A szervezők a rendezvényre két pályázatot is kiírtak.

  Bővebben

 • Angyali örömök – A józsefvárosi gyülekezet tábora

  Budapest – A Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség augusztus 3-7-ig napközis tábort tartott Angyali örömök címmel. A tábor vezetője Bolba Márta, evangélikus lelkész volt tíz önkéntes táborvezető segítségével. A tábor létszáma 38 és 25 fő között változott.

  Bővebben

 • Fiatalok és közösség – Képriport a nyíregyházi klubokról

  A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség a múlt hét folyamán tartotta az érpataki és a vargabokori 5 Napos Klubokat, ahol az Úr Jézussal való barátságról beszéltek a gyerekeknek bibliai történeteken, énekeken és aranymondásokon keresztül.

  Bővebben

 • Dunaújvárosi hittantábor a Mátrában

  „Színről-színre” – Pál apostol szeretethimnuszának ezen részlete adta a Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség idei hittantáborának címét.

  Bővebben

 • Ötödik alkalommal tartottak cserkész tábort a péteri Ó-hegyen

  „Legyen bennetek Isten szeretete, a haza tisztelete, az embertárs megbecsülése. Nem megszokott a kitartás, az elköteleződés, de Isten hűségére számíthatunk. Az utóbbi időben a személyes találkozást kerülni kellett. A személyes kapcsolatok nélkül nincs élő közösség. Ameddig van lehetőségünk találkozni, tegyük meg! Mindez ideig megsegített minket az Úr!” – vallja Óvári Péter evangélikus lelkész, aki beszámolót küldött szerkesztőségünknek a péteri gyülekezet cserkészeinek táboráról.

  Bővebben

 • Békéscsabára megérkeztek a tankönyvek

  Békéscsaba – A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet. Az évkezdésre már az intézmények is készülnek, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban diákmunkásokkal válogatták át korosztályonként a könyvcsomagokat.

  Bővebben

 • „Uram, jó nekünk itt lenni!” – Lezárult a 163. nyári kántorképző tanfolyam Fóton

  Fót – Vannak dolgok, amelyek örökké meghatározóak az ember életében, identitást adnak és kísérnek bennünket az úton. Azt hiszem, mindazok nevében mondhatom, akik már jártak ott, hogy a fóti Kántorképző Intézet egy ilyen hely. Örök bástya, biztos tájékozódási pont, az orgona- és énekszó hazája ez a csoda-hely.

  Bővebben

 • Először tartottak négynapos tábort a kiskunhalasi gyülekezetben

  Kiskunhalas – Istennek adnak hálát a kiskunhalasi gyülekezet tagjai azért, hogy négynapos tábort tarthattak a gyülekezetben. A Mátrába szerettek volna menni, de az nem sikerült, de így volt jó, mert otthon sokkal többen voltak és nagyon áldásos négy napban volt részük. A 4. nap a Mecsekben kirándultak, sok szép élményben, értékes programban volt része a mintegy 30 főnek: gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek. – Honti Irén lelkésznő személyes beszámolóját olvashatják.

  Bővebben

 • Kishuszárok lepték el az oszkói hegyhátat

  Oszkó – A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület országos szinten is egyedülálló tábort szervezett azoknak a gyerekeknek, akik már most megszállottjai a magyar katonai, ezen belül is a huszár hagyományoknak.

  Bővebben

 • Kenus táborban az evangélikus iskola diákjai

  Szombathely – Boba – Először vehettek részt a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola bobai tagintézményének tanulói, a Döbrentei Gábor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola diákjai kenus táborban, méghozzá Kimle – Novákpusztán. + HANGANYAG!

  Bővebben

 • Apró tábort tartottak Salgótarjánban

  Salgótarján – Hosszú idő után újra gyermektábort szerveztek a salgótarjáni evangélikus gyülekezetben. 2020. július 20-24. között minden nap 9-től 16 óráig tartott az alkalom, ahová nemcsak Salgótarjánból, hanem a környékbeli falvakból is érkeztek gyermekek.

  Bővebben

 • Csodálatos napközis tábor volt a kisapostagi templom udvarán

  Kisapostag – 2020. július 20-tól 24-ig a kisapostagi evangélikus templomba, annak játszóteres udvarára és kisházába hívogattuk a gyermekeket. Az öt napos tábor alatt Jézus csodatételeiből ismerhettünk meg közelebbről párat és ezeket fel is elevenítettük.

  Bővebben

 • Evangélikus istentisztelet lesz vasárnap a Duna Televízióban

  Budapest – Augusztus 2-án, vasárnap 11 órai kezdettel a Duna Televízió evangélikus ifjúsági istentiszteletet közvetít felvételről az Ökumenikus Központ kápolnájából. Igét hirdet Molnár Lilla lelkész.

  Bővebben

 • Csákváron „templomos lovagképzőt” tartottak

  Csákvár – Hosszú évek óta a székesfehérvári gyülekezettel közösen szoktuk tartani hittanos táborunkat Nagyvelegen, ám ezt most a koronavírus-járvány miatt nem tartottuk biztonságosnak. Így maradtunk „itthon”: a csákvári templom és a parókia udvarán. Már 2020. július 19-én vasárnap, a családi istentiszteletünkre is hívtuk a hittanosokat szüleikkel együtt, ahol a gyerekek a keresztség kapcsán a víz felhasználásának sokszínűségével foglalkoztak, illetve kaptak egy „belépő-karszalagot” a táborhoz az igei üzenettel feliratozva: „Az Úriéi vagyunk!” (Róm 14,8)

  Bővebben

 • Hívásod van! – Missziói tábor Pestszentimrén

  Budapest – A Pestszentimrei Missziói Gyülekezet 2020. július 20-tól 24-ig rendezte meg napközis gyermektáborát. Bár kevesebben lehettünk együtt, mint eddig bármikor, de idén is sikerült feledhetetlen élményeket szerezni kicsiknek, nagyoknak egyaránt, és áldásként megélni a találkozás örömét.

  Bővebben

 • Egy hét József nyomában – Tálentum Tábor Súron

  Súr – A karantén időszakában kevés reményünk volt arra, hogy bármilyen nyári tábor megrendezésre kerülhet. Amikor azonban júniusban kiderült, hogy erre mégis lesz lehetőség, gőzerővel kezdtük megszervezni gyülekezetünk hagyományos napközis hittantáborát, a Tálentum Tábort. Ennek keretében helyi és környékbeli általános iskolás gyermekeket hívtunk, missziós nyitottsággal. A feszített tempóban kialakult programra közel 40 résztvevő jelentkezett, és Mennyei Atyánk kirendelte melléjük a szükséges számú, lelkes segítőt is.

  Bővebben

 • Piliscsabai tábor – ezúttal csak fiatalokkal

  Piliscsaba – „2020 az Úrvacsora éve” – ezzel a mottóval indultunk az új esztendőbe és ennek jegyében sok értékes programot terveztek egyházunkban. A pesti és a budai egyházmegye szervezésében, közel harminc éve minden nyáron hitmélyítő csendeshétre gyűlnek össze a különböző generációkhoz tartozók, melyre immáron második alkalommal, egy februári csendesnappal lehetett hangolódni. A zuglói templomban február 1-jén összegyűlt közösség nagy várakozással, imádságos szívvel és az úrvacsora lelki üzenetében való elmélyülés szándékával tekintett a július 6-11. közötti hétre.

  Bővebben

 • Az evangélikus egyház a felelősség útján – Az antiszegregációs munkacsoport tájékoztatása küldetésükről, tevékenységük eddigi eredményeiről és céljaikról

  Gyakran hallott kritika az egyházi fenntartású nevelési és oktatási intézményekkel kapcsolatban, hogy növelik a szegregációt azzal, hogy tanulói jogviszony létesítésekor „válogatnak” a jobb szociális háttérrel rendelkező gyermekek közül. Vannak, akik az egyházi iskolák szegregációt erősítő hatását hangsúlyozzák az egyházi fenntartású intézmények számának és arányának növekedésének kontextusában. A statisztikákból az látszik, hogy átlagosan valóban magasabb a családi háttérindex[1] az egyházi iskolákban, mint az állami fenntartású intézményekben. Ennek a multifaktoriális háttere nem ezen írás témája, most annak az útnak az elindulását szeretnénk bemutatni, amely reményeink szerint, változást fog eredményezni ezen a területen.

  Bővebben

 • Először szerveztek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség fiataljai biciklis túrát

  Szombathely – Először szerveztek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség fiataljai biciklis túrát, nyolcan tekerték körbe a Balatont. A szombathelyi ifjúsági munka a Keresztyén Ifjúsági Egyesület égisze alatt zajlik.

  Bővebben

 • Konfirmáció volt Kiskunhalason

  Kiskunhalas – „Hét fiatallal készültünk a konfirmációra az idén. Ennyien még egy évben sem voltak konfirmandusok az elmúlt 22 év alatt. Hét 13 éves diák öt kiskunhalasi iskolából. A családokkal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy a legnagyobb elővigyázatosság mellett mégis megtartjuk a konfirmációt a nyár folyamán, amikor már a korlátozások feloldásra kerülnek. A Halas Média segített abban, hogy az udvaron és a teraszon is látható legyen az ünnepség, így az egymástól való távolságot is tudtuk tartani” – írta szerkesztőségünknek Honti Irén lelkésznő.

  Bővebben

 • Diplomás roma fiatalok találkozója volt Nyíregyházán

  Nyíregyháza – Tanulás és munkavállalás. Roma identitás és többségi társadalom. Egyéni teljesítmények és a közösségek ereje, társadalmi felelősségvállalás. A 2020. július 17-19. között Nyíregyházán megrendezésre került roma szakkollégiumok alumni találkozójának kulcsszavai.

  Bővebben

 • „A lélek gyümölcsei” – Táboroztak a szentesi gyerekek

  Szentes – A Szentesi Evangélikus Egyházközség ebben az évben július 13. és 17. között tartotta napközis táborát. A tábor nem hivatalos címe: „A lélek gyümölcsei”, Pál Galatabeliekhez írt levelének szavai nyomán.

  Bővebben

 • Miénk itt a tér – Olvasótábort tartottak a szombathelyi Reményikben

  Szombathely – Olvasótábort tartottak a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola tanulói számára. A tábor már hatéves múltra tekint vissza, így nagy öröm, hogy enyhültek annyira a koronavírus-járvány miatti megszorítások, hogy a tábort megtarthatta az intézmény. A táborban nagy szerepe volt természetesen a könyveknek, de a pedagógusok közvetve is igyekeztek megszerettetni az olvasást a gyerekekkel, változatos programok segítségével. Varanka Krisztina pedagógus mesélt a táborról a Credo Rádióban.

  Bővebben

 • Istentisztelettel záródik az online Szélrózsa

  Budapest – Gyula – Vasárnap az online Szélrózsát istentisztelettel zárjuk. Igehirdető: Pápai Attila, a Gyulai Evangélikus Egyházközség lelkésze. Liturgus: Molnár Lilla lelkész. Zenél: Bence Áron, Foltányi Luca, Nagy Szabolcs, Szidoly Roland és Wölfel Mihály.

  Bővebben

 • Várunk az online Szélrózsa szombati napjára!

  Budapest – Szombati napunkat Mesterházy Balázs lelkésznek, a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójának áhítatával indítjuk. Zenél Szemerei Benjámin és Szemereiné Baintner Fanni, illetve Foltányi Luca, Nagy Szabolcs, Szidoly Roland és Wölfel Mihály.

  Bővebben

 • Várunk az online Szélrózsa pénteki napjára!

  Budapest – Napunk témája a közösség, ezért dialógus-áhítatot tart a Szélrózsa stáb két tagja, Baranyay Bence és Rosta Izabella lelkészek. Zenél a Lift! zenekar és Pekka Simojoki.

  Bővebben

 • Miért jó a Melanchthon Evangélikus Szakkollégiumhoz tartozni?

  Budapest – A Melanchthon Evangélikus Szakkollégium 2016 decemberében alakult meg azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a tehetséges, keresztény kötődésű fiatalok tanulmányainak segítéséhez, értékrendük elmélyítéséhez. A szakkollégiumban tanulók számára a kollégista lét lehetőséget biztosít tartós barátságok kialakítására nemcsak szakkollégista társaikkal, hanem az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus hallgatóival is. Különleges közösség ez, melyhez jó tartozni.

  Bővebben

 • Az Evangélikus Hittudományi Egyetem pótfelvételit hirdet

  Budapest– Elindult a jelentkezés az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2020-as pótfelvételijére. Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 9. Részletes információk a pótfelvételivel kapcsolatban itt találhatóak.

  Bővebben

 • Várunk az online Szélrózsa csütörtöki napjára!

  Budapest – A bejelentkezést ifj. Cserháti Sándornak, a szegedi evangélikus gyülekezet lelkészének áhítata indítja. Zenél a Valami Más és a Voice Of the Glory – VoG zenekar.

  Bővebben

Oldalak

Feliratkozás 4 csatornájára