4

 • Szekszárdi konfisok jártak Balatonszárszón

  Balatonszárszó – Az elmúlt hétvégén Sefcsik Zoltán lelkész vezetésével tizenkét szekszárdi, konfirmációra készülő kisdiák érkezett Balatonszárszóra. A gyermekeket néhány szülő is elkísérte. A kétnapos program során a komoly tanulás mellett játékos feladatok is voltak közösség építő együttlétekkel.

  Bővebben

 • Sláger Tábor néven szervez nyári gyermektábort az Ökumenikus Segélyszervezet

  Budapest – A hátrányos helyzetű gyermekeknek idén a Sláger FM segítségével szervez fejlesztő élménytábort az Ökumenikus Segélyszervezet. A karitatív szervezet bentlakásos táboraiban nyáron összesen hetvenöt gyermek vehet részt Kastélyosdombón, a napközis táborokban pedig országszerte további több mint négyszáz olyan gyermeket várnak, akik máskülönben nem juthatnának el nyári programokra. A Sláger FM a táborokra adománygyűjtő akciót szervez: egyetlen SMS küldésével 250 forinttal járulhatnak hozzá a hallgatók a táborokhoz.

  Bővebben

 • A kiskőrösi KEVI borai 30 érmet nyertek

  Kiskőrös – A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Középiskolája 5/13 SZ osztálya rendszeres résztvevője a különböző borversenyeknek felszolgálóként. A 6 éves képzésben részesülő élelmiszer IPARI technikusok az ilyen események alkalmával saját boraikat is megmérettetik.

  Bővebben

 • Csendesnapot szervezett a KÖSZI a soproni Eötvös József Gimnáziumban

  Sopron – Kilencen érkeztünk Sopronba köszisek az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumba az iskolalelkész, Hegedűs Attila meghívására, hogy együtt töltsük a napot a diákokkal.

  Bővebben

 • Találkozó veled – Megtartották az északi kerületi ifjúsági találkozót

  Cegléd – Az elmúlt héten már péntek délután várták a fiatalokat az Északi Egyházkerület találkozójához kapcsolódó ifjúsági napra, akik közel negyvenen érkeztek a Dél-Pest Megyei Egyházmegye lelkészeivel együtt.

  Bővebben

 • Sportnapot tartottak a békéscsabai ovisoknak

  Békéscsaba – 18 óvodából, közel 440 gyerek vett részt az óvodai sportnapon, amit idén az Evangélikus sportcsarnokban rendeztek meg.

  Bővebben

 • Egy éjszakás alkotás a békéscsabai evangélikus gimiben

  Békéscsaba – Az Egy éjszakás alkotás a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, művészetis diákjai számára szervezett esemény. A Fazekas Attila és Karácsony Zsolt által, az ATK-ban szervezett éjszakai program a résztvevők szerint tavaly ősszel remek szórakozásnak bizonyult, ezért idén is sokan várták ezt az egyedi alkotási lehetőséget nyújtó programot.

  Bővebben

 • Lépcső a megoldás felé

  Nyíregyháza – Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára volt az Evangélikus Roma Szakkollégium vendége az áprilisi szakmai műhelymunka alkalmából. Régi kedves ismerősünkkel barátságos, de rendkívül informatív délutánt töltöttünk együtt a K14-ben: a helyettes államtitkár asszony azokról az egymásra épülő programokról tartott előadást, amelyek a cigányság társadalmi integrációját hivatottak elősegíteni.

  Bővebben

 • Közös kincsünk a reformáció – Megtartották a IX. Kárpát-medencei Protestáns Teológus Találkozót Pápán

  Pápa – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) kilenc fős küldöttsége is részt vett az április 26–28. között megrendezett, a teológiai akadémiák, egyetemek kapcsolatát erősítendő létrehozott konferencián, melyet minden esztendőben más-más város protestáns teológiai akadémiája rendez meg.

  Bővebben

 • Keresztény értékeket közvetít a veszprémi evangélikus óvoda

  Veszprém – Derűs, családias légkör és keresztény értékrenden alapuló nevelés várja a kisgyermekeket az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában.

  Bővebben

 • Országos Evangélikus Ovis Olimpia Kiskőrösön

  Kiskőrös – Az Evangélikus Ovis Olimpia április 30-án tizedik alkalommal került megrendezésre, s az országos rendezvényhez idén a kiskőrösi Harangvirág Evangélikus Óvoda is csatlakozott.

  Bővebben

 • Sportnapot tartottak a teológián, gimnazistákkal

  Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata sportnapot szervezett, amelyen a budapesti evangélikus gimnáziumokat látták vendégül 2019. április 25-én.

  Bővebben

 • Dönts okosan! – 13. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor

  Piliscsaba – Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a tavaszi KÖSZI Életfonal életvezetési tábort 2019. április 4–7. között a már megszokott piliscsabai Béthel Otthonban. A 12–18 éves fiataloknak ez alkalommal „Dönts okosan!” mottóval tartották meg a tanulságos hétvégét, melyen a táborvezető Koknya Dorottya, a lelkivezető Szűcs Tamara volt.

  Bővebben

 • Evangélikus sikerek a kézilabda diákolimpián

  Miskolc – Miskolcon rendezték meg a 2018/2019. tanévi Kézilabda „B” kategóriás Diákolimpia Országos Döntőjét 2019. április 25-28. között. A négynapos versenyen az V-VI. korcsoport képviselői küzdöttek meg egymással, hogy a torna végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

  Bővebben

 • A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány felvételt hirdet a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumába

  Budapest – A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány felvételt hirdet a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumába (1121 Budapest, Eötvös út 35.) református és evangélikus hallgatók számára. A felvételi időpontja: 2019. június 29–30.

  Bővebben

 • Római úttal jutalmazta a húsvéti nyúl a bonyhádi gimisek tudását

  Bonyhád – Húsvét vasárnapján kísérhettük figyelemmel a televízió képernyőjén a Mély(k)víz című műveltségi vetélkedő döntőjét. Valószínűleg sokan szorítottak ekkor a bonyhádi csapatoknak. Nem hiába! Ismét győztesen hagyták el a „porondot” a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai.

  Bővebben

 • Invenció – Konferenciáztak az evangélikus fiatalok

  Budapest – Huszonnégy előadás, hat tudományos poszter, ötven résztvevő a két evangélikus felsőoktatási kollégium, a Melanchthon és a Luther szakkollégiumok második közös konferenciáján, melynek idén az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnája adott otthont. 2019. április 13-án a különböző egyetemeken tanuló, vallásos kötődésű fiatalok gyűltek össze, hogy megismerhessék egymás tudományterületeit, bővülhessen látókörük és termékeny párbeszéd alakulhasson ki a szakterületek között. A rendezvény idén az Invenció fantázianevet kapta.

  Bővebben

 • Az Arsbonitól a Horthy korszakon át a közös élményfestésig – avagy mi fér bele egy humán hétbe?

  Szarvas – A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban a hagyományoknak megfelelően ismét megrendezésre került a humán hét, amelyről a munkaközösség vezetője küldött beszámolót honlapunknak. Ezt adjuk most közre.

  Bővebben

 • Játék határokkal – egy program, amely segít, hogy a játék csak játék maradjon

  Budapest – A szerencsejáték napjaink egyik igen népszerű szórakozási formája, azonban más játékokhoz hasonlóan, ehhez is csak a mértékletesség jegyében ajánlott hozzáállni. A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezt a szemléletet szeretné erősíteni már a kiskorú gyermekekben is, 2012-ben indított „Játék határokkal” programjával, amelyet az idei évben kiterjesztenek, hogy dupla annyi iskolába juttassák el prevenciós óráikat.

  Bővebben

 • Lovagregény – 23. KÖSZI Napvető kalandtábor

  Piliscsaba – Hamarosan indul 23. KÖSZI Napvető kalandtábor a 3–8. osztályosok számára, amelyre 2019. augusztus 11–17. között kerül sor.

  Bővebben

 • Ezek a mai fiatalok! – 23. KÖSZI Napvető élménytábor

  Piliscsaba – Hamarosan indul a 23. KÖSZI Napvető élménytábor 7–12. osztályosok számára, amelyre 2019. augusztus 4–10. között kerül sor.

  Bővebben

 • Érezz rá! – 23. KÖSZI Napvető mesetábor (napközis)

  Budapest-Zugló – Hamarosan indul a 23. KÖSZI Napvető mesetábor (napközis) 1–4. osztályosok számára, amelyre 2019. július 15–19. között kerül sor.

  Bővebben

 • Eine schöne Woche – Egy szép hét

  Haan – Szarvas – A Vajda Péter Gimnázium diákjai Haanból fogadtak cserediákokat intézményükben. Erről szó Gyekiczki Fanni 11.A osztályos tanuló élménybeszámolója.

  Bővebben

 • Rekordszámú résztvevővel tartották meg az országos bábfesztivált

  Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében idén kilenc kiváló előadás bemutatójára került sor a tizenhetedik alkalommal megszervezett országos evangélikus bábfesztiválon. Az „...én vagyok...” (Lk 24,39b) mottóval meghirdetett fesztivál a Magyarországi Metodista Egyház központjában, 2019. április 13-án került megrendezésre.

  Bővebben

 • Földiekkel játszó égi tünemény

  Szombathely – A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI diákjai kisfilmet készítettek a költészet napja alkalmábó, a RED BULL PILVAKER – A Reményhez című klipje alapján.

  Bővebben

 • Családi délutánt rendezett az evangélikus iskola

  Békéscsaba – Ugrálóvárral és programok sorával színesített családi délutánt rendezett 2019. április 12-én, pénteken az evangélikus sportcsarnokban az evangélikus iskola, a Mentálhigiénés Egyesület és a dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány.

  Bővebben

 • KÖSZI Napvető táborok: SZIVI Táborvezetők akcióban – Csapó egy

  Budapest – 2019. március 31-én a csapatépítő-összerázó tréninggel ismét kezdetét vette a KÖSZI Napvető táborok szervezőinek szóló SZIVI Táborvezetők akcióban képzési program, melyet idén is a Szívvel-Lélekkel Alapítvány szervez. Közel harminc fiatal gyűlt össze, újak és régiek, hogy nekilássanak a 2019-es nyári táborok megszervezésének.

  Bővebben

 • Országos angol prezentációs verseny volt a Deák téren

  Budapest – 2019. április 9-én prezentációs verseny tartottunk az evangélikus középiskolák számára. Huszonhét diák került be az országos döntőbe, akik tizenöt különböző evangélikus intézményből érkeztek az ország különböző pontjairól.

  Bővebben

 • Együtt daloltak dicséretet

  Szombathely – Mire lehet büszke egy iskola a tanulmányi és versenyeredményeken kívül? Például arra, ha a diákság és a tanárok közössége az istentiszteleti és ünnepi alkalmakon együtt zengi az énekeket. Mert ez mostanában nem természetes. Mitől evangélikus egy ilyen alkalom? Ha korálok csendülnek föl a lelkekben és a torkokban. Mi tartja össze a kórusokat? Természetesen a közösséghez tartozás és az együtt muzsikálás felszabadító öröme. És persze nagyszerű az a lehetőség, hogy minden évben egy másik evangélikus iskola kórusához is elutazhatnak. Nyíregyháza, Sopron, Békéscsaba és Budapest után idén Szombathelyen tartották április 5–7. között az evangélikus diákkórusok országos találkozóját, az EDOT-ot közel félezer diák részvételével.

  Bővebben

 • Lezajlott a XX. Neumann... – Sztárban sztár + 1 kicsi...

  Sopron – Immáron a XX. évadát zárta április 3-án az evangélikus iskolák között az Evangélikus Pedagógiai Központ szervezésében megrendezésre kerülő Neumann János Informatikai Kupa.

  Bővebben

Oldalak

Feliratkozás 4 csatornájára