4

 • Iskolai és óvodai beiratkozások – Közeleg a határidő

  Orosháza – A járványhelyzettől függetlenül vannak határidők, amiket idén is ugyanúgy szem előtt kell tartaniuk a szülőknek! Ilyen a három évesek óvodai, és a napcsoportosok iskolai beiratkozása. A Székács evangélikus és az Eötvös katolikus intézményben járt az Oroscafe.hu.

  Bővebben

 • Intézményvezetői pályázat – Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola

  Szőlősgyörök – A Balatonboglári Evangélikus Egyházközség pályázatot hirdet a Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola intézményvezetői állására. A részletek az alábbiakban olvashatóak.

  Bővebben

 • Tóth Zoltán lázasan is helyt állt a német nemzetségi versenyen – Második hely az OKTV-n

  Sopron – Tóth Zoltán, a Líceum 12. C osztályos tanulója második helyezést ért el az OKTV döntőn német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból. Lázas volt aznap, de így is helyt állt a versenyen...

  Bővebben

 • Egy közösség, ahol az online istentisztelet alapszolgáltatás

  Bakonycsernye – Nem is olyan régen számolt be Szarka István, a bakonycsernyei evangélikus felekezet vezetője, hogy milyen szépen haladnak a fejlesztések az ifjúsági ház körül. Most egészen más kihívásokkal kell megküzdenie a tiszteletesnek és a vele együtt dolgozóknak, mindezt bezárt templomajtók mellett.

  Bővebben

 • Honlapkészítés karantén idején

  Sopron – Videókurzust indít a Google Classroomon keresztül Szabó-Bakos Gábor, a Líceum igazgatóhelyettese. Az online tanfolyamon a diákok megtanulhatják a honlapkészítés alapjait.

  Bővebben

 • Berzsenyi Kápolna – Virtuális templom a lelki táplálékra vágyóknak

  Sopron – A Líceumban sokaknak hozzátartozik a mindennapi rutinjához a lelki betevő előteremtése. Nem maradhatnak a válsághelyzetben sem hitbéli táplálék nélkül! – döntött az iskolalelkész. Simon Attila a közösségi megosztón „építette fel” a Berzsenyi Kápolnát.

  Bővebben

 • Takács István, a csillagvadász

  Sopron – A Magyar Asztronautikai Társaság által meghirdetett diákpályázaton, amelynek a témája a Nap volt, egy vegyes összetételű – Solis Defectus nevű – csapattal első helyezést ért el a Líceum diákja, Takács István.

  Bővebben

 • Teológusok találkoztak Fabiny Tamás elnök-püspökkel

  Budapest – Északi egyházkerületi teológusok csoportja érkezett 2020. március 12-én, csütörtökön Fabiny Tamás elnök-püspökhöz. A szép, napos idő lehetőséget adott arra, hogy a beszélgetésre a szabadban kerüljön sor, ezért a kertben terített asztal körül telepedtek le.

  Bővebben

 • Képernyőn innen és túl ültek össze a Szélrózsa-szervezők

  Budapest – Az országban kialakult vészhelyzet nyomán különleges módon tartotta meg a már hagyománnyá vált tavaszi munkatársi hétvégéjét a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó szervezőcsapata 2020. március 14-én, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodáján.

  Bővebben

 • Fokozott higiéniai intézkedések az iskolákban

  Békéscsaba – Az operatív törzs ajánlása alapján rendkívüli intézkedéseket rendelt el Magyarország kormánya. Az egyetemeken távoktatásban folytatódik a tanítás, viszont az előzetes hírekkel ellentétben nem rendeltek el tanszünetet az általános- és a középiskolákban. Ezekben az intézményekben az ajánlások szerint fokozott higiéniai intézkedéseket vezetnek be.

  Bővebben

 • Ügyesen rajzol, pontosan lő, jól dobol és gépészmérnöknek készül

  Sopron – Magyar Balázs, a Líceum 6. A osztályos tanulója univerzális kamasz. Íjász-versenyekre jár, rajzpályázatokon indul és dobolni tanul a zeneiskolában, miközben a bizonyítványára sem lehet panasz.

  Bővebben

 • Képzőművészet: Öt első helyezést hoztak el a megyei versenyről a lícisták – Cziráki-emlékdíj a rajztanárnak

  Sopron – Tíz helyezést értek el, köztük öt első díjat a Líceum diákjai a Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Egyéni Tanulmányi Verseny megyei fordulóján. Felkészítő tanáruk, Schmidel Bernadett színvonalas munkájáért megkapta a Cziráki-emlékdíjat.

  Bővebben

 • Vérükkel segítettek a licisták

  Sopron – A 18. életévüket betöltött licistákat is várta a Vöröskereszt a Berzsenyi gimnáziumban tartott kihelyezett véradáson. Csaknem félszázan nyújtották a karjukat először, de valószínűleg nem utoljára.

  Bővebben

 • Az aszódi diákok egy szentföldi evangélikus iskola diákjait segítik az idei karitatív héten

  Aszód – A tizenöt éves múltra visszatekintő aszódi karitatív gyűjtés keretében a diákok és pedagógusok az idei évben szentföldi evangélikus iskolák rászoruló tanulóit támogatják a hét során befolyt összegből. A karitatív hét hétfői megnyitóján előadást tartott dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője. Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium első iskolaként kapcsolódott be a Hungary Helps Programba.

  Bővebben

 • Semmi pánik! – Orosházán tartották a Szélrózsa-előtalálkozót – Frissítve videókkal!

  Orosháza – Mintegy kétszáz résztvevő gyűlt össze 2020. február 29-én az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium épületében, hogy egy ifjúsági nap keretében hangolódjon a július közepén Gyulán megrendezésre kerülő 13. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra. Az előtalálkozó a Semmi pánik! – Bizalom Istenben a krízisek és kihívások idején címet kapta.

  Bővebben

 • Szeretettel várják az érdeklődőket az országos evangélikus ifjúsági táborokba!

  A Magyarországi Evangélikus Egyház országos ifjúsági táborait ajánljuk.

  Bővebben

 • Országos Evangélikus Bábképzés: Felkészítő képzésre hívnak!

  Szeretettel várjuk evangélikus gyülekezeteink és iskoláink lelkészeit, hitoktatóit és gyülekezeti munkatársait a bábfesztivál felkészítő képzésére!

  Bővebben

 • Újra lesz MEGiNT

  Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium és a Martin György Kulturális Egyesület 2020. március 6–7. között, tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Magyarországi Evangélikus Gimnáziumok Népművészeti Találkozóját, vagyis a MEGiNT-et.

  Bővebben

 • Gyakornoki rendszert vezetnek be az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

  Budapest – „Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata (EHE HÖK) új kezdeményezést indított el az előző félévben: egy új, a hallgatóság számára nagy segítséget és tapasztalatszerzési lehetőséget rejtegető gyakornoki rendszer létrehozását szeretnénk elérni – írta szerkesztőségünknek Tiborcz Dániel a HÖK alelnöke. – Ugyanakkor reménység szerint ez egy olyan kapcsolódási pont is lehet a hallgatóság és a gyülekezetek, az egyház és az egyetem között, melyben a felek kölcsönösen megismerhetik egymást, a teológushallgatók tapasztalatot szerezhetnek gyülekezeti szolgálatban, valamint mindez a gyülekezetek, egyházmegyék számára is segítséget jelenthet az elvégzendő feladatokban.”

  Bővebben

 • Művészvendég a Líceumban

  Sopron – Gáspárdy Tibor festőművész volt Szendrei Krisztina tanárnő és a humán modul kilencedik évfolyamosainak vendége a Líceumban.

  Bővebben

 • Nézzük Reálisan!

  Szarvas – Az elmúlt héten ez is lehetett volna minden nap apropója a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban, hiszen a Reál-hét eseményei zajlottak.

  Bővebben

 • Matekból „Rózsás”

  Sopron – Győr – Rózsás Gergely még csak ötödik osztályos, de máris dicsőséget hozott iskolája, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium számára. A szorgalmas diák idén az összes meghirdetett matematika versenyre jelentkezett, és Balogh Réka matematika tanár felkészítésével mindenhol szép eredményeket ért el.

  Bővebben

 • Sikeresen szerepeltek a Békés megyei evangélikus iskolák diákjai a diákolimpián

  Karcag – Karcagon rendezték meg az elmúlt hétvégén a diákolimpia országos döntőjét. A viadalon jól szerepeltek a Békés megyei fiatalok, akik közül az igazolt versenyzőknél a III–IV. korcsoportban Szántosi Dávid, a Szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola diákja aranyérmet nyert, miután a döntőben legyőzte régi riválisát, a szekszárdi Kizakisz Georgiosz Nikolaoszt.

  Bővebben

 • Mi a Te gyengéd? – KÖSZI Életfonal életvezetési tábor lesz

  Piliscsaba – Neked is van olyan dolgod, amire nem vagy büszke, amitől szíved szerint rögtön megszabadulnál? Egy előnytelen testrészed, egy rossz tulajdonságod vagy valami, amiben ügyetlen vagy? Esetleg mindig rossz fiúkat választasz, nem mennek a nyelvek, vagy képtelen vagy lemondani dolgokról? – A 14. KÖSZI Életfonal életvezetési tábort Piliscsabán tartják 2020. április 16–19. között 7–12. osztályosok számára.

  Bővebben

 • Csodák hétvégéje – A csendeshétvége nem is olyan csendes

  Balatonszárszó – A csendeshétvége nem is olyan csendes, annál inkább jellem- és közösségformáló. A csodák témáját járta körül a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium 5. és 6. évfolyamos diákjainak csendeshétvégéje Balatonszárszón.

  Bővebben

 • Rajta vannak az imádságtérképen – ACSI imanapot tartottak Orosházán

  Orosháza – A Székács-iskola megalapítása óta tagja az ACSI közösségnek. Az ACSI a Keresztyén Iskolák Nemzetközi Szövetségének a rövidítése. Rendszeresen szervez konferenciákat, továbbképzéseket és mindenféle programot, amivel támogatja a tagiskolák működését. Minden évben szervez Prayer Day-t, azaz imádság napot, melynek során a keresztény iskolák imádságban gondolnak egymásra, másokra. Idén mi is csatlakoztunk a kezdeményezéshez 2020. február 18-án, kedden.

  Bővebben

 • Discotor – Megtartották a kiskőrösi gimi bálját

  Kiskőrös – A Kiskőrösi Evangélikus Középiskola február 15-én tartotta szokásos éves szülők-nevelők bálját a városi sportcsarnokban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is igen nagy érdeklődés mellett rendezték meg a programot, hiszen 440-en jöttek el az estre.

  Bővebben

 • Isten igéje ... és te – Mivé lesz benned Isten igéje?

  Érd – Az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) ifjúsági hétvégét tartott Piliscsabán a 2020. február 14–16-i hétvégén, amelynek témája a címben is említett: Isten igéje ... és te – Mivé lesz benned Isten igéje? volt.

  Bővebben

 • Két gyülekezet, egy konfirmandus tábor

  Paks – Mi történik, ha két napra és egy éjszakára összezárunk három elhivatott, energikus lelkészt, két teológushallgatót és harminckettő konfirmandust; egy Paks melletti erdei iskolában, ahol csak az udvar közepén, a tűzcsap mellett van térerő és este csak a Hold világítja meg a tájat? Ez a kérdés kezdett el foglalkoztatni valahol Budapest és Paks között, az autópályán. Őszintén szólva, nem tudtam mit készített el számunkra az Úr Isten február második hétvégéjére. Abban azonban biztos voltam, hogy valami egészen különlegeset.

  Bővebben

 • Hivatás és hit – Szekszárdi konfirmandusok Szárszón

  Szekszárd – Balatonszárszó – Sefcsik Zoltán lelkész és három felnőtt gyülekezeti tag kíséretében tizenegy evangélikus ifjú három tartalmas napot töltött a balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthonban.

  Bővebben

Oldalak

Feliratkozás 4 csatornájára