4

 • Ajánló: Evangélikus ifjúsági műsor a Duna tévében

  Izsóp a Szélrózsán. Az Evangélikus ifjúsági műsorban a zene lesz főszerepben.

  Bővebben

 • Megszomjaztak, és mi inni adtunk nekik – KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán

  Bük – 2018. július 25–29. között rendezték meg a 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozót a festői szépségű Bükön. A találkozó teljes idejére ismét kitelepült a KÖSZI Koktélbár is, hogy a hűsölni, pihenni vágyókat fogadja.

  Bővebben

 • Folytatódik a Vermes tábor

  Sopron – A Vermes tábor második napja is sok új kalandot és közösségi élményt jelentett a fiatalok számára.

  Bővebben

 • Vermes tábor 2018.

  Sopron – Ismét folytatódik a tavalyi sikeres, élményekkel, feltöltődési lehetőségekkel teli alkalom a jó tanuló, jó sportoló evangélikus iskolás diákok számára. Beszámoló a tábor első napjáról.

  Bővebben

 • Nemzetközi diákcsoport a Zsidó Kiválóságok Házában

  Balatonfüred – Európa mi vagyunk. Európa az, amivé tesszük! Ez a jelmondata annak a kezdeményezésnek, amelyet a német ASF – Engesztelési Békemozgalom nevű szervezet hirdetett meg azért, hogy közelebb hozza egymáshoz a különböző nemzetiségű, kulturális hátterű, történelmi örökséget hordozó társadalmi csoportokat. Az alapítvány az evangélikus egyház keretei között jött létre, alapítóit a német nemzetiszocializmus bűntetteivel való szembenézés motiválta.

  Bővebben

 • Partitúra zenei és kalandtábor Szolnokon

  Szolnok – Tizenkettedik alkalommal tartottak zenei és sporttábort 2018. július 29. és augusztus 4. között Szolnokon az evangélikus gyülekezetben.

  Bővebben

 • „Részt vettek a közösségben” – Közösen táboroztak gömörhosszúszói és maglódi fiatalok

  Gömörhosszúszó – Maglód – A felvidéki Gömörhosszúszó és a Pest környéki Maglód evangélikus gyülekezetei, valamint települési önkormányzatai jó néhány éve szoros kapcsolatban állnak egymással.

  Bővebben

 • Fúvósok Kismányokon

  Kismányok – Az egész országból érkeztek fiatal zenészek Kismányokra, hogy egy hétig együtt táborozzanak és zenéljenek. A közel harminc éve létező nyári tábort az evangélikus egyház szervezi. A diákok a helyieknek is bemutatták, mit tanultak az együtt töltött idő alatt.

  Bővebben

 • Barangolásunk Felvidéken

  A Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda felvidéki kirándulásának úti beszámolója.

  Bővebben

 • Vízi olimpiától a pokrócmesékig – avagy KÖSZI Napvető médiatábor

  Piliscsaba – 2018. július 15. és 21. között megnyitotta kapuját a 22. KÖSZI Napvető médiatábor 7–12. osztályos táborozói előtt. A helyszín ismét a Béthel otthon volt, ahol ötvenen gyűltek össze táborozók és vezetők. A tábor vezetője Koknya Dorottya, lelki vezetője pedig Rihay Szabolcs volt, akiknek munkáját elkötelezett táborszervezők segítették. Az idei tábor mottója így hangzott: „Különleges vagy!”

  Bővebben

 • „YOU CAN DO IT!” – „Meg tudod csinálni!”

  Csákvár – Ezzel a címmel és témával hívtuk a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye zeneszerető fiataljait a csákvári Zengő táborba 2018. július 8-tól 13-ig. A biztatás mindig mindenkinek jólesik, ám ez a biztatás most másért szólt. Még csak nem is a résztvevők zenei próbálkozásainak, hiszen egytől egyig mind kiváló, tehetséges fiatalok a táborlakók, tényleg a jövő egyházzenészeiként tekinthetünk rájuk.

  Bővebben

 • A Szélrózsa negyedik napján – VIDEÓK!

  Bük – 2018. július 28-án szombaton véleményeket gyűjtöttünk a Szélrózsa-találkozóról. Többek között megszólaltattuk Simon Réka büki lelkésznőt, Szeli Noémi Szélrózsa koordinátort, Szemerei János nyugati (dunántúli) püspököt, Pongrácz Máté Szélrózsa lelkészt, Molnár Lilla lelkésznőt, Prőhle Gergely országos felügyelőt, Cserháti Sándor szegedi lelkészt, Fabiny Tamás elnök-püspököt. Izelítőt adunk a szombati jótékonysági futóversenyről, fórumelőadásokról, érdekes és értékes történeteket adunk közre. Győri András Timótheus felvételei.

  Bővebben

 • Útra keltünk, megérkeztünk a napközis 22. KÖSZI Napvető mesetáborban

  Budapest – 2018. július 9–13. között került megrendezésre a 22. KÖSZI Napvető mesetábor, amelynek az Evangélikus Középiskolai Kollégium adott otthont. A napközis tábor az 1–6. osztályos gyerekek igényeihez, szükségleteihez, érdeklődéséhez igazodva kívánt egy héten keresztül felejthetetlen élményt nyújtani. A hét témája a “Vándorúton” kifejezéshez kapcsolódott. A tábor vezetője ​Szabó Rubina Tünde​, lelki vezetője pedig Seben Glória​ volt.

  Bővebben

 • A Szélrózsa harmadik napján – Élmények, értékes beszélgetések – VIDEÓK!

  Bük – 2018. július 27-én is tartalmas beszélgetéseknek voltunk szem és fültanúi. Ezeket szeretnénk most megosztani. – Győri András Timótheus felvételei.

  Bővebben

 • Cigányok közötti szolgálatban

  Bük – „Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” (1Sám 16,7) – Cigánymissziós tapasztalatairól számolt be Szeverényi János országos missziói lelkész, akinek köszönhetően a cigánymisszió bekerült egyházunkban a hivatalos missziói munkaágak közé. Az előadás másik felében Bakay Péter lelkész, cigánypasztorációs referens szólalt fel, akinek munkáját 2015-ben Raoul Wallenberg-díjjal tüntették ki.

  Bővebben

 • Rózsaszellő

  A kétévente megrendezésre kerülő Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó hagyományosan egyházunk legtöbb embert megmozgató rendezvénye. Idén sem volt ez másként. A cikkekben, kiértékelésekben, beszámolókban jönnek majd az egzakt számok a résztvevőkről, programgazdagságról, áhítatokról, előadókról stb. Ezek a számok növekedést mutatnak és örömteliek!

  Bővebben

 • A Szélrózsa második napján – Fórumok, beszélgetések – VIDEÓK!

  Bük – 2018. július 26-án, a második nap volt az első teljes napunk az idei Szélrózsán. Gazdag programokat, fórumbeszélgetéseket, kiállításmegnyitót és koncertrészleteket mutatunk be a Győri András Timótheus által készített videóinkban.

  Bővebben

 • „A Te szavadra mégis kivetem a hálókat!” (Lk 5,5)

  Bük – Sokaknak a Szélrózsa nem jelent többet a koncerteknél és a különféle kreatív, érdekes programoknál, azonban a találkozó jelszava erős lelki háttérrel támogatja meg ezt a különleges pár napot. Az idei Szélrózsa a „mégis!” mottója köré épült, áhítatainak, a csoportos beszélgetéseknek és bibliatanulmányozásoknak ez az elsőre nagyon egyszerű szó adta az alapját. A reggeli és esti áhítatokban feltárulhatott a résztvevők előtt a „mégis” bibliai történetekben megjelenő gazdagsága, személyes elhívásunkra és keresztyén közösségünkre vonatkozó üzenete is.

  Bővebben

 • A Szélrózsa első napján – Találkozások – Nyitó istentisztelet – VIDEÓK!

  Bük – A 12. Szélrózsa evangélikus országos ifjúsági találkozó 2018. július 25-én vette kezdetét Bükön. Összegyűjtöttük az első nap videóit!

  Bővebben

 • Mindkét távon világbajnok lett a szarvasi Kós Benedek

  Szarvas – 2018. július 28-án az 500 méteres távokon két számban is érdekeltek voltak a szarvasi versenyzők a bulgáriai Plovdivban zajló ifjúsági és U-23-as kajak-kenu világbajnokságon. A magyar négyesben helyet kapó Grivalszki Tamás és Opavszky Márk úgy került a vasárnap délelőtti fináléba, hogy erőnyerőként vízre sem kellett szállnia. Az ezer egyesben pénteken világbajnoki címet szerző Kós Benedek ezen a távon is magasan nyerte előfutamát, de másnap reggel még vár rá egy középdöntő.

  Bővebben

 • Véget ért a Szélrózsa találkozó!

  Bük – 2018. július 29-én a záró istentisztelettel ért véget a 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó Bükön. A liturgiában Farkas Zsófia és Molnár Lilla lelkészek működtek közre, igét hirdetett Pongrácz Máté Szélrózsa-lelkész. Zenélt a VoG, báboztak a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ diákjai Oberling Zsanett vezetésével. A felolvasásban Farkas Zsófia győri tanítványai is segédkeztek.

  Bővebben

 • Szélrózsa – negyedik nap: Futásomat elvégeztem!

  Bük – A Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó negyedik napján, 2018. július 28-án érdekes és értékes előadásokat hallgathattunk, tornáztunk, futottunk, énekeltünk, táncoltunk. Utolsó teljes napunkat töltöttük Bükön.

  Bővebben

 • Szélrózsa – harmadik nap: Már több mint 2500-an jöttek el a találkozóra!

  Bük – Túlvagyunk a 2018-as Szélrózsa találkozó több mint a felén. Fárad a csapat, de nem hagyjuk magunkat! 2018. július 27-én is tartalmas beszélgetések és fergeteges koncertek voltak.

  Bővebben

 • Szélrózsa – második nap: Mi a küldetésünk?

  Bük – A második nap volt az első teljes napunk az idei Szélrózsán. A nap témáját a küldetés fogalma köré építve az önkéntesség, adakozás, misszió és elhívás kérdései mentén járjuk körbe beszámolónkban.

  Bővebben

 • Mandabokori gyermekhét

  Nyíregyháza – Közel 120 gyermek önfeledt kacagása töltötte be a mandabokori imaházat a 2018. július 16–21. között megrendezésre került gyermekhét alkalmával.

  Bővebben

 • Tehetségműhely fejlesztés alatt

  Szarvas – A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban több éve eredményes tehetséggondozás zajlik természettudományos területen. Ezt jelzi, hogy az elmúlt időszakban számos sikeres pályázati programot is lebonyolítottunk a Nemzeti Tehetség Program keretében.

  Bővebben

 • Elkezdődött a Szélrózsa találkozó: Mégis!

  Bük – A 12. Szélrózsa evangélikus országos ifjúsági találkozó kezdetét vette Bükön. A nyitó istentiszteleten bemutatkoztak a vendéglátók is színes műsorukkal.

  Bővebben

 • Pótfelvételit hirdet az Evangélikus Hittudományi Egyetem

  Az Evangélikus Hittudományi Egyetem felvételt hirdet az alábbi szakokra:

  Bővebben

 • Útjelző tábor Pestszentimrén

  Budapest – Pestszentimre – Immár harmadik éve szerveztünk gyermektábort a pestszentimrei missziói gyülekezetben. Míg három évvel ezelőtt egy sátrat húztunk fel, hogy legyen fedél a fejünk felett, tavaly az építkezés ideje alatt az anyagyülekezet parókiáját kértük kölcsön, addig idén már saját kápolnánkban, gyülekezeti termünkben várhattuk a táborlakókat.

  Bővebben

 • Irány a világbajnokság!

  Szarvas – A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium több nagyon tehetséges sportolóval büszkélkedhet, többen korosztályos válogatottak. Mivel Szarvas a vízi sportok otthona, így a nyári szezon sem telik eseménytelenül.

  Bővebben

Oldalak

Feliratkozás 4 csatornájára