4

 • Ezen a héten tartják a Csillagpont református ifjúsági találkozót

  Debrecen – Budapest – Kedden kezdődik és szombatig tart a Csillagpont református ifjúsági találkozó Debrecenben. A találkozón hitéleti, kulturális, közéleti, tudományos, pszichológiai, zenei és sportprogramok várják a háromezer regisztrált résztvevőt – közölte a Magyarországi Református egyház kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

  Bővebben

 • „Egy hét boldogság!” – Szívtől szívig all inclusive

  Beszámoló Nagymányok-Váralja, valamint Gyönk és környéke gyülekezeteink közös nyári táboráról.

  Bővebben

 • A Balatonnál táboroztak a pápai evangélikus gyerekek

  Az elmúlt tanév végeztével hamar útra keltek a különböző városi iskolákból érkezett evangélikus diákok, hogy együtt táborozzanak a gyülekezeti ifjúság összetartozásának igényével.

  Bővebben

 • Tízéves a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség mandabokori gyülekezetének nyári tábora

  Immáron tizedik éve szervezi a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség mandabokori gyülekezete a napközis tábort.

  Bővebben

 • Versek között, telefon nélkül Weöres falujában

  Csönge – Pár év kihagyás után hétfőtől ismét gyerekzsivaj tölti be a csöngei evangélikus templom udvarát – alkotótáboros diákok vertek tanyát a parókia épületében.

  Bővebben

 • Öröm, kegyelem, hála! – Hittantáborok Nagytarcsán

  Június második felében két napközis tábort is tartottak a nagytarcsai evangélikus gyülekezetben. A két táborban összesen 85 gyermek fordult meg.

  Bővebben

 • Hogyan lesz a kérdőjelből felkiáltó jel? – A budavári gyülekezet nyári tábora

  Csemő – 20 éve (1999-ben) szerveztem meg először a budavári nyári tábort. Az első alkalomra a konfirmandusokat hívtuk, és így kevesen voltunk. De a következő években – mintha felszakadt volna a gát – egyre többen jöttek. S a konfirmandus tábor átalakult családos, hittanos és ifjúsági táborrá. Eleinte Nagyvelegen táboroztunk, majd elkezdtük járni az országot minden évben új táborhelyet keresve. Voltak helyek ahová visszajártunk, s voltak, amelyeket csak nosztalgikusan emlegettünk. Idén a csemői Tamás-tanyát választottunk a tábor helyszínének. Új helyszín volt ez. Emiatt több volt a szervezés, és az aggodalom is. Feszültebb volt a várakozás is.

  Bővebben

 • Halmágyi táborozók Nagytarcsán

  Nagytarcsa – 2018 nyarán fogalmazódott meg a gondolat, hogy a halmágyi gyermekek vegyenek részt a Nagytarcsán szervezett táborok valamelyikén. A gyülekezetek lelkészei azt szerették volna, hogy a kapcsolat új erőre kaphasson, és új lehetőségeket kerestek. Korai és hosszas egyeztetéseket követően született meg a döntés, hogy egy teljes hetet és a két vasárnapot töltsön Nagytarcsán a csoport, és vegyen részt nemcsak a táborban, hanem a vasárnapi gyülekezet életében is.

  Bővebben

 • Cserkésztábor Nemeskoltán

  Nemeskoltán tartotta nyári táborát a 735. sz. Reményik Sándor Cserkészcsapat. Az őrsvezetők élménybeszámolóit olvashatják.

  Bővebben

 • Az egyéntől az Istenig - A közösségen át

  Bánk – Idén már hetedik alkalommal gyűltünk össze az Országos Evangélikus Ifjúsági Táborban, Bánkon. Nagyon felemelő érzés volt átélni a sokszínű közösséget, hiszen összesen 86 táborozó érkezett az ország 21 településéről, sőt a Felvidékről is, ezért örömmel mondhatjuk, hogy táborunk nemcsak nevében országos, hanem a gyakorlatban is.

  Bővebben

 • Szuperhősök tábora

  Cegléd – „Az Úr utódja hős lesz a földön.” (Zsolt 112,2) Cegléden, hagyományosan, június a gyülekezeti gyermektábor hónapja. Minden évben kíváncsian és izgatottan várják a gyermekek ezt az eseményt, mert igyekszünk olyan témát választani, mely aktualitásával is kötődik a gyermekek világához. Tavaly ÖKO témánk volt, az idén a szuperhősökre esett a választás, és mint közben kiderült, nem véletlenül.

  Bővebben

 • Ajánló: Evangélikus magazin a Duna Tévében

  Az adásban ellátogatunk Balatonszárszóra az Országos Evangélikus Családos Táborba és Bánkra az Országos Evangélikus Ifjúsági táborba.

  Bővebben

 • Gyülekezeti nap és táborzáró alkalom Nádasdon

  Nádasd – Gyülekezeti napunk idén egyben a hittantábor záró alkalma is volt. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy szép számmal, megközelítőleg százötvenen voltunk együtt kicsik és nagyok.

  Bővebben

 • NYERSZ, ha MEERSZ! – Felvételi felhívás a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégiumba

  Nyíregyháza – A nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium felvételt hirdet a nyíregyházi felsőoktatási intézményekben tanuló roma/cigány, illetve hátrányos helyzetű hallgatók számára a 2019/20-as tanév I. szemeszterére.

  Bővebben

 • 500 rászoruló gyereket táboroztat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

  Budapest – Megkezdődtek az Ökumenikus Segélyszervezet nyári gyermektáborai. A Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtésből megvalósuló szünidei programok összesen 500 hátrányos helyzetű, illetve bántalmazott gyermek számára kínálnak rendkívüli fejlesztő és élményprogramokat, amelyek legtöbbjüknek az egyetlen nyári vakációs programot jelentik.

  Bővebben

 • Tanévet zárt a MEERSZ

  Nyíregyháza – Tanévzáró áhítatot tartottak a Nyíregyházán működő Evangélikus Roma Szakkollégiumban. Az alábbiakban a szakkollégium honlapján megjelent, tanévet összegző írást olvashatják.

  Bővebben

 • Huszonöt esztendeje a béke szigete a meszleni ifjúsági tábor

  Meszlen – 25. alkalommal tartotta ökumenikus ifjúsági táborát az elmúlt héten a Nemescsói Társult Evangélikus Egyházközség. Csaknem hetvenen népesítették be a parókiaépület környékét.

  Bővebben

 • Olvasótábort tartanak a zalaszentgróti általános iskolásoknak

  Zalaszentgrót – Az iskolai vakáció az édes semmittevés mellett számos értékes elfoglaltságot is tartogat a gyerekek számára, főleg, ha a felnőttek nem sajnálják az időt az életre szóló élményekkel kecsegtető programok megszervezésére.

  Bővebben

 • „Gyökereink” – Hittantábor volt Ágfalván

  Ágfalva – 2019. június 24–28. között gyülekezeti hittantábort tartottak Ágfalván, amelynek a „Gyökereink” címet adták. A hét során Sopron környékének német nemzetiségi hagyományaival ismerkedtek a résztvevők. Az alábbiakban Heinrichs Eszter lelkésznő beszámolóját olvashatják.

  Bővebben

 • Magasra tették a lécet – Csodás bonyhádi eredmények

  Bonyhád – Nem akármilyen osztály kezdi meg a középszintű szóbeli érettségit most szerdán. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola 12/E, azaz biológia-kémia tagozatának diákjai annyi díjat söpörtek be, hogy idén a Biológia Tantárgyi Versenybizottság javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma az iskola egyik tanárát, Péter Csabát tüntette ki a „Kiváló Versenyfelkészítő”-díjjal, melyet az OKTV díjátadón vehetett át. A kitüntetés azonban igazán azoké a tanulóké, akik az elmúlt három évben kimagasló munkát végeztek, valamint az egész munkaközösségé: Nagy Andreáé, Kecskés-Kiss Péteré, és Szabóné Bauer Adrienné.

  Bővebben

 • 72 óra: Elindult a regisztráció!

  Budapest – A 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akciót 12. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház 2019. október 10–13. között. Az akció a magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat egyaránt hívja, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk!

  Bővebben

 • Edzőpálya épült a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában

  Sopron – Sportnap keretében adták át a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola új szabadtéri edzőparkját. A létesítmény csaknem 5 millió forintból valósult meg. Az átadón elhangzott: az iskola futópályája, kosárlabda- és focipályája nagyon népszerű nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is.

  Bővebben

 • Pünkösd hétvégéjén kolozsvári vendégek jártak Szombathelyen

  Szombathely – „A harminc fős kolozsvári csapat 2019. június 7-én, pénteken este érkezett Szombathelyre. A mieink az egyetem Zenepedagógiai Tanszékének épületében rendezett táncházban fogadták a őket” – írták a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola honlapján.

  Bővebben

 • BEGIN – Egy jó kezdet az év végén

  Békéscsaba – Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre Békéscsabán 2019. június 7–8-án a Békés megyei Evangélikus Gimnáziumok Ifjúsági Napjai rendezvény, amelyen a békéscsabai Szeberényi Gusztáv, a mezőberényi Petőfi Sándor, az orosházi Székács és a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói találkozhattak, és mérhették össze ügyességüket és tudásukat péntek délelőtt sportvetélkedőn, délután pedig János evangéliumára épülő hittanversenyen.

  Bővebben

 • Közösségben Istennel és egymással – Felekezeti hovatartozástól függetlenül

  Budapest – 2019. június 6-án, csütörtökön került megrendezésre a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Ifjúsági Bizottságának szervezésében a PIKNIK – pünkösdi ökumenikus ifjúsági est a MEÖT székházának udvarában.

  Bővebben

 • Ismét a Paripán – Gyerektábor Debrecenben

  Debrecen – A Debreceni Evangélikus Egyházközség ebben az esztendőben is a nyári vakáció első hetében rendezte meg gyerektáborát hittanosai számára. Az ottalvós tábor helyszínéül a hajdú-bihari megyeszékhelytől nem messze található, közkedvelt vendéglátóhely, a Paripa Csárda szolgált.

  Bővebben

 • Kiosztották az idei OKTV-díjakat – Berzsenyis büszkeség

  Budapest – Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) eredményesen szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat díjazták 2019. május 31-én, pénteken Budapesten.

  Bővebben

 • Nem adtuk fel!

  Szarvas – Ezzel a mondattal lehet röviden jellemezni az elmúlt hetet röplabdásaink idei utolsó megmérettetésén a strandröplabda diákolimpia országos döntőjén.

  Bővebben

 • Nem maradunk támasz nélkül – 82. KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán

  Piliscsaba – A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) Életfonal táborában együtt töltöttünk egy hosszú hétvégét, s igen intenzív élményekkel érkeztünk meg 2019. április 7-én a tábort lezáró Megálló istentiszteletre. Különleges alkalom volt ez azért is, mert az aszódi gyülekezet konfirmandusai is megtiszteltek minket jelenlétükkel, akik szintén a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban töltötték a hétvégét.

  Bővebben

 • Programokat, szolgálatokat támogattak – Beszámoló a Gyermek- és Ifjúsági Bizottság üléséről

  Budapest – A Gyermek- és Ifjúsági Bizottság 2019. május 21-én tartotta meg évi második ülését. Grendorf-Balogh Melinda, a bizottság elnökének beszámolóját olvashatják.

  Bővebben

Pages

Subscribe to 4