4

 • Táboroztak a péteri cserkészek

  Péteri – A péteri 1121. Számú Földváry Boér Elemér Cserkészcsapat tábora volt az Ó-hegyen. Ez immáron a harmadik év volt, hogy idén augusztus 5–7. között családokkal táboroztak együtt. Az alábbiakban személyes beszámolójukat olvashatják.

  Bővebben

 • Gyülekezeti tagok is segítik a veszprémi gyerekek táboroztatását

  Veszprém – Az idei évben hatodszorra rendeztük meg egyhetes gyerektáborunkat Veszprémben. A tábort az általános iskolás korosztály számára tartjuk, de gimnazista korú gyerekek is nagy létszámban vesznek részt segítőként – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Soltész-Gáspár Judit.

  Bővebben

 • Kétség és egység jegyében

  Szombathely – Negyedik alkalommal szervezte meg a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség a Ten Sing és az ifjúság közös táborát. A fiatalok Balatongyörökön töltöttek el egy hetet.

  Bővebben

 • A dunaújvárosi magocskák Kismányokon

  Kismányok – 2019. augusztus 12. és 17. között a Tolna megyei Kismányok adott otthont közel negyven gyereknek és kísérőiknek, hogy a magvető példázata alapján körbejárják a világot, azaz öt kontinenst öt nap alatt. „Az érkezéskor elültetett magocskákra reménységgel tekintettünk és a hét során bekapcsolódtak a tematikus délelőtti beszélgetésekbe. Az útfélre, a sziklára, a tövisek közé és a jó földbe esett magok helyzetét egy-egy rövid filmrészlettel szemléltette filmes barátunk és a meséket kedves felesége tolmácsolta” – írta Stermeczki András lelkész szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

  Bővebben

 • Ezek a mai fiatalok! – 23. KÖSZI Napvető élménytábor volt Piliscsabán

  Piliscsaba – A 23. KÖSZI Napvető élménytábort a 7–12. osztályos ifi korosztály számára 2019. augusztus 4–10. között rendezték meg a korábbiakhoz hasonlóan a zöldellő dombokkal szegélyezett piliscsabai Béthel Otthonban. A tábor vezetője Nemes Anikó volt, lelki vezetőként Szlaukó Orsolya evangélikus lelkésznő állt helyt, akinek munkáját Riczinger Péter teológushallgató segítette. 42 fiatal és 12 vezető tölthetett együtt élményekben gazdag, izgalmas hetet, amelynek mottója az „Ezek a mai fiatalok!” volt.

  Bővebben

 • Egy kis földi mennyország – Országos Evangélikus Zenetábor

  Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében augusztus 4. és 10. között rendeztük meg az országos evangélikus zenetáborunkat. A hét témájaként az alábbi ézsaiási igét választottuk: Énekeljetek az Úrnak új éneket, dicséretet a Föld határáig, akik tengerre szálltok, és ami a tengert betölti, a szigetek és a lakóik” (Ézs 2,10).

  Bővebben

 • „Jó dolgod legyen” – 84. KÖSZI Megálló istentisztelet

  Piliscsaba – A Béthel Missziói Otthonban tartottuk a 84. KÖSZI Megálló istentiszteletet a 23. KÖSZI Napvető élménytábor zárásaként 2019. augusztus 10-én, ahol Szlaukó Orsolya igehirdetését hallhatták a résztvevők.

  Bővebben

 • 83. KÖSZI Megálló istentisztelet

  Budapest – A Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség templomában a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként vehettek részt a gyerekek és fiatalok a 83. KÖSZI Megálló istentiszteleten 2019. július 19-én, amely ezúttal is egy élettel teli, interaktív alkalom volt.

  Bővebben

 • Az örömhír krónikásai

  Kajárpéc – Minden tábor végén az első szó, ami megfogalmazódik bennünk: a hála. Hála – a Szentlélek hívó szaváért, amely Felpécről, Kajárpécről és környékéről 27 gyermeket és fiatalt gyűjtött össze a három délután folyamán; a segítőkért, akik lelkesedésükkel, kreativitásukkal és ötleteikkel segítették a program megvalósulását; a háttérben munkálkodókért, akik imádsággal, süteménnyel, a terep előkészítésével vagy anyagilag járultak hozzá az alkalomhoz; a jó időért, amely lehetővé tette, hogy birtokba vegyük a tágas templomkertet is.

  Bővebben

 • Megtartották a Partitúra zenei és sport tábort

  Szolnok – Szárnyra kelnek, mint a sasok… (Ézs 40, 31) Idén a tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a szolnoki partitúra zenei és sporttábor, melyen ötven gyermek vett részt. A 2019. augusztus 4-től 10-éig tartó esemény kapcsán elmondható, hogy ez a létszám teljesen be is töltötte a szolnoki evangélikus és református gyülekezetek befogadó és ellátó képességét.

  Bővebben

 • Egy áldásos első próbálkozás

  Nyírszőlős – Sem gyerek. Sem helyszín. Sem tábori kellékek. Semmi nem adott arra okot, hogy megszervezzünk egy napközis tábort Nyírszőlősben evangélikus színekben. Igazából egy halva született ötlet volt. De mindezek ellenére mi négyen, pedagógusok, megírtunk egy pályázatot a Gyülekezeti és Missziói Osztályhoz egy napközis táborhoz. Nyertünk. Akkor nincs mit tenni, össze kell szedni magunkat és megszervezni.

  Bővebben

 • A teljes kép! – V.I.SZ.-es gyerektábor volt Fancsalon!

  Fancsal – Múlt héten a fancsali régi parókián, hétfőtől péntekig minden délelőtt Isten igéjéről hallottak a gyermekek.

  Bővebben

 • Egy hét Istenközelben – Nagyvelegi nagytábor 2019

  Nagyveleg – 2019. július 28. és augusztus 3. között vettem részt a Fejér-Komáromi Egyházmegye hagyományos nagyvelegi nagytáborában. A hét tematikájának középpontjában a bűn és következménye, a bűnbocsánat és annak elfogadása állt. A tábor vezérigéje Mikeás próféta könyvéből szólt: „A tenger mélyére dobja minden vétkünket!” (Mik 7,19).

  Bővebben

 • Kaland az érzelmek világában – 23. KÖSZI Napvető mesetábor

  Budapest – A 2019. július 15–19. között a Zuglói Evangélikus Egyházközség épületében megrendezett napközis KÖSZI Napvető mesetábor egy egész hetes felejthetetlen élményt biztosított olyan kisiskolásoknak, akik még otthon alszanak a szüleikkel. Szabó Rubina táborvezető és szervezői csapatának célja az volt, hogy a Budapesten töltött napokat nyaralásnak éljék meg a gyerekek, miközben játszva, énekelve, táncolva, mesét hallgatva, kézműveskedve fejlődhetnek is. A gyerkőcök rengeteg élménnyel gazdagodtak és a táborzáró KÖSZI Megálló istentisztelet alkalmával Jézusról és Isten szeretetéről hallottak.

  Bővebben

 • Cserkészek nyara az evangélikus iskolában

  Orosháza – A nyár első felében sem tétlenkedett az Orosházán működő Székács József Evangélikus Iskola cserkészcsapata. A mozgalom új tagjai már letették ígéretüket és fogadalmukat, a nyárra szervezett kirándulásaiknak azonban még nincs vége.

  Bővebben

 • A kántorképző hallgatói Veszprémben

  A fóti Evangélikus Kántorképző Intézet júliusi tanfolyamának hallgatói énekeltek a veszprémi evangélikus gyülekezetben.

  Bővebben

 • Megrendezték az Evangélikus Országos Focitábort

  Révfülöp – Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre Révfülöpön az Országos Evangélikus Focitábor, az Erős Vár FC szervezésében.

  Bővebben

 • Megrendezték az első Pilisi EVFC Tábort

  Pilis – Az előző hét folyamán, 2019. július 14–16. között tartották meg a Pilisi Gyermekotthonban az első Pilisi EVFC Tábort 11 önkéntes szervezésében, közel 30 gyermek részvételével.

  Bővebben

 • Arcok, szívek, pillanatok a péteri Közös Hang táborból

  Péteri – „Táborunk sok zenével játékkal, Istenre és egymásra figyelve telt” – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában a Péteri Evangélikus Egyházközség gondnoka, Csorba Károlyné. „Reméljük jó volt Isten és egymás közelében lenni. Köszönet mindenkinek, aki szívvel-lélekkel részt vett és tett. A táborzáró ünnepségen bemutattuk, amit a héten kaptunk Istentől és egymástól.” Személyes beszámolót olvashatnak.

  Bővebben

 • Életjelek

  Tés – Ezzel a címmel rendeztük meg Tésen július első hetében hittantáborunkat a 6–18 éves korosztály számára. A testi élet jelei – többek között – a táplálkozás, a légzés, a közösség, a mozgás és a növekedés. Ezekhez hasonlóan a krisztusi új életnek is kell, hogy legyenek jelei: az igeolvasás, az imádkozás, a gyülekezetbe járás, a bizonyságtétel és a lelki növekedés. Mindezt Dániel története alapján követtük végig a héten.

  Bővebben

 • Aranyérmet szereztek a magyar diákok a világ legrangosabb biológiaversenyén – köztük volt egy evangélikus iskola diákja!

  Szeged – Négy diák képviselte Magyarországot a Szegeden rendezett 30. Nemzetközi Biológia Diákolimpián. Az az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola diákjai, Búzafalvi Dénes és Vizkeleti Péter, Kozma Csaba a Bonyhádi Evangélikus Gimnázium és Hunyadi Marcell Dávid a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói 72 ország diákjaival mérték össze tudásukat.

  Bővebben

 • Ezen a héten tartják a Csillagpont református ifjúsági találkozót

  Debrecen – Budapest – Kedden kezdődik és szombatig tart a Csillagpont református ifjúsági találkozó Debrecenben. A találkozón hitéleti, kulturális, közéleti, tudományos, pszichológiai, zenei és sportprogramok várják a háromezer regisztrált résztvevőt – közölte a Magyarországi Református egyház kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

  Bővebben

 • „Egy hét boldogság!” – Szívtől szívig all inclusive

  Beszámoló Nagymányok-Váralja, valamint Gyönk és környéke gyülekezeteink közös nyári táboráról.

  Bővebben

 • A Balatonnál táboroztak a pápai evangélikus gyerekek

  Az elmúlt tanév végeztével hamar útra keltek a különböző városi iskolákból érkezett evangélikus diákok, hogy együtt táborozzanak a gyülekezeti ifjúság összetartozásának igényével.

  Bővebben

 • Tízéves a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség mandabokori gyülekezetének nyári tábora

  Nyíregyháza – Immáron tizedik éve szervezi a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség mandabokori gyülekezete a napközis tábort.

  Bővebben

 • Versek között, telefon nélkül Weöres falujában

  Csönge – Pár év kihagyás után hétfőtől ismét gyerekzsivaj tölti be a csöngei evangélikus templom udvarát – alkotótáboros diákok vertek tanyát a parókia épületében.

  Bővebben

 • Öröm, kegyelem, hála! – Hittantáborok Nagytarcsán

  Június második felében két napközis tábort is tartottak a nagytarcsai evangélikus gyülekezetben. A két táborban összesen 85 gyermek fordult meg.

  Bővebben

 • Hogyan lesz a kérdőjelből felkiáltó jel? – A budavári gyülekezet nyári tábora

  Csemő – 20 éve (1999-ben) szerveztem meg először a budavári nyári tábort. Az első alkalomra a konfirmandusokat hívtuk, és így kevesen voltunk. De a következő években – mintha felszakadt volna a gát – egyre többen jöttek. S a konfirmandus tábor átalakult családos, hittanos és ifjúsági táborrá. Eleinte Nagyvelegen táboroztunk, majd elkezdtük járni az országot minden évben új táborhelyet keresve. Voltak helyek ahová visszajártunk, s voltak, amelyeket csak nosztalgikusan emlegettünk. Idén a csemői Tamás-tanyát választottunk a tábor helyszínének. Új helyszín volt ez. Emiatt több volt a szervezés, és az aggodalom is. Feszültebb volt a várakozás is.

  Bővebben

 • Halmágyi táborozók Nagytarcsán

  Nagytarcsa – 2018 nyarán fogalmazódott meg a gondolat, hogy a halmágyi gyermekek vegyenek részt a Nagytarcsán szervezett táborok valamelyikén. A gyülekezetek lelkészei azt szerették volna, hogy a kapcsolat új erőre kaphasson, és új lehetőségeket kerestek. Korai és hosszas egyeztetéseket követően született meg a döntés, hogy egy teljes hetet és a két vasárnapot töltsön Nagytarcsán a csoport, és vegyen részt nemcsak a táborban, hanem a vasárnapi gyülekezet életében is.

  Bővebben

 • Cserkésztábor Nemeskoltán

  Nemeskoltán tartotta nyári táborát a 735. sz. Reményik Sándor Cserkészcsapat. Az őrsvezetők élménybeszámolóit olvashatják.

  Bővebben

Stránky

Subscribe to 4