4

 • Az Evangélikus Hittudományi Egyetem pótfelvételit hirdet

  Budapest– Elindult a jelentkezés az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2020-as pótfelvételijére. Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 9. Részletes információk a pótfelvételivel kapcsolatban itt találhatóak.

  Bővebben

 • Várunk az online Szélrózsa csütörtöki napjára!

  Budapest – A bejelentkezést ifj. Cserháti Sándornak, a szegedi evangélikus gyülekezet lelkészének áhítata indítja. Zenél a Valami Más és a Voice Of the Glory – VoG zenekar.

  Bővebben

 • Várunk az online Szélrózsa szerdai napjára!

  Annyi mindent hordozunk: hol van Isten ebben a teherhordozásban, hol van Isten a kríziseinkben? A napot Molnár Lilla Stáb-tag áhítatával indítjuk, melynek alapigéje: Ézs 53,2-7. Az áhítaton zenél Végh Szabolcs és a Közel zenekar.

  Bővebben

 • Ez az a nap! 2020 Online

  Budapest – Az idei Ez az a nap! online formában kerül megrendezésre július 18-án, amikor élő dicsőítéssel jelentkeznek a szervezők a Puskás Arénából. A több órás rendezvény során hazai előadók a helyszínről, külföldi barátok pedig videóüzenetekben jelentkeznek be. Az Ez az a nap! hagyományainak megfelelően lelki üzenetre és közös imádkozásra is sor fog kerülni.

  Bővebben

 • Háló-Zsák – Megrendezték az első evangélikus online tábort

  Budapest – Háló-Zsák címmel rendezte meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya az első online napközis tábort 2020. július 6. és 10. között. A szervezők Darvas Anikó lelkész és Tiborfi Móni gyermek- és ifjúsági referensek voltak.

  Bővebben

 • Szerdán kezdődik az online Szélrózsa

  Budapest – Idén elmarad a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó, de a szervezők virtuális találkozásra hívnak 2020. július 15. és 19. között. Az alábbiakban fontos tudnivalókat adunk közre.

  Bővebben

 • Hatodik alkalommal rendeztek gyerektábort a pásztói evangélikus gyülekezetben

  Pásztó – Hatodik alkalommal került megrendezésre a pásztói evangélikus gyülekezetben a nyár eleji gyerekklub - idén június 29. és július 3. között. Nem „igazi tábor”, hanem „csak” klub, azaz délutáni alkalom volt óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek. A járványhelyzet miatt a foglalkozások főként a tágas templomkertben zajlottak a sátor adta árnyékban - bár első nap a hirtelen jött szeles eső bezavarta a résztvevőket. A téma a Biblia volt.

  Bővebben

 • Zarándokúton – Hittantábort tartottak a sárvári gyülekezetben

  Sárvár – A Sárvári Evangélikus Egyházközség az idei évben is megszervezte napközis hittantáborát, ahova általános iskolás gyerekek jelentkezését várták a lelkészek. A tábor helyszíne a Rábapatyi Leányegyházközség temploma, gyülekezeti háza és udvara volt.

  Bővebben

 • Az EVT globális találkozóra hívja a fiatal keresztyéneket a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából

  Az Egyházak Világtanácsa (EVT) megbízott főtitkára, Ioan Sauca valamennyi tagegyházhoz és együttműködő szervezethez eljuttatta meghívását az augusztus 12-i nemzetközi ifjúsági nap alkalmából tervezett virtuális ökumenikus világtalálkozóra. A szervezet egyben egy segédletet is megjelentetett, amelynek célja, hogy az egyházak ifjúsági misszióját és a fiatalok képzését, tanítványságát támogassa.

  Bővebben

 • Hogyan legyünk jóban egymással? – Hittantábor és gyülekezeti nap Nádasdon

  Nádasd – Hogyan legyünk jóban egymással? Töltsünk el időt társaságban. Ismerjük meg egymást és magunkat is! Segítés, dicséret, mosoly, jó szó. Adhatjuk és kaphatjuk, miközben tesszük a dolgunkat. Figyelünk egymásra, megtanulunk együtt élni. Tiszteljük és elfogadjuk a másik embert.

  Bővebben

 • Ígéret – Napközis tábor Péteriben

  Péteri – Ígéret napközis tábort szervezett a Péteri Evangélikus Egyházközség.

  Bővebben

 • Dobogós helyen végzett a miskolci Kossuth diákja az Innovációs és Technológiai Minisztérium versenyén

  Miskolc – Az ország második legjobbja lett a végzős pedagógia szakos diákok közül a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Iskola diákja, Szklenár Ilona Julianna. Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV) erős mezőnyben, az ország legjobb diákjai között folyt a megmérettetés.

  Bővebben

 • Pályázat a vallásos könnyűzene támogatására

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatni kívánja azokat a zenészeket, akik a vallásos könnyűzenei kultúrát magasabb szintre emelik. Négy kategóriában is meghirdették az augusztus 10-ig benyújtandó pályázatot.

  Bővebben

 • Sárkányhajótól a tanítványságig

  „Valaki elhívott, ritmust adott, és követésére indultunk. Különbözőek vagyunk és mégis egy hajóban evezünk.” Beszámoló a Budavári Evangélikus Gyülekezet nagy, családos, gyermek és ifjúsági táboráról.

  Bővebben

 • Kezdetét vette a német nyelvi tábor Kecskeméten

  Kecskemét – Hétfőn megnyitották a német nyelvi tábort, amelyet a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat szervezett. Idén immár harmadik alkalommal várták a fiatalokat, akik most a német nyelvű országok kultúrájában mélyülhetnek el.

  Bővebben

 • Fának lombjából, reményből, imából épített sátor

  Sárszentlőrinc – Ki tudja hány éve már, hogy a Teleház udvarán nőtt vén diófa óvó sátorrá növesztette ágait. Hatalmas kupola borul az udvarra, akár harminchatan is elférnek alatta, mára ezt már jól tudjuk. Június 29-én hétfőn kezdődött a hittantábor, amit eredetileg bentlakásosra terveztünk a Velencei-tó partjára, de a járvány felülírta emberi terveinket. Végül, ahogy lehetett táborban gondolkozni, elkezdtük a szervezést.

  Bővebben

 • Két világ határán

  Budapest – Befejeződött az idei érettségi, véget ért egy nem túl egyszerű vizsgaidőszak, a végzősök várják a felvételi eredményeket, miközben próbálnak összegezni, hiszen ez az időszak az elválás a gyerekkortól és belépés egy másik világba. Fogarasi Ábel Csanád a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban érettségizett májusban, pedagógusnak készül. Bölcsész mentalitással fogalmazza meg a 18 évesek életérzéseit.

  Bővebben

 • Kisinas tábort tartottak a TEKI-ben

  Kőszeg – A Kisinas táborban részt vevő tanulók egy délelőttöt töltöttek 2020. július 2-án a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégiumban, ahol az ott oktatott szakmákkal ismerkedtek meg, sőt, ki is próbálták azokat. Az intézményben a szakmakínálat bőséges, ezért mozgalmas volt a délelőtt. Szakácskodtak, pincérkedtek, kertészkedtek a diákok, de a Harangtorony szállóban a turisztika egyes területeivel is megismerkedtek. A lovardában a lovász szakmával ismerkedtek, a tankertben a mezőgazdasági technikusok munkájába is bekapcsolódhattak, a tornapályán pedig logisztikai kihívásoknak tettek eleget.

  Bővebben

 • Mi lesz a program az online Szélrózsán?

  Budapest – Mivel idén sajnos elmarad a Szélrózsa-találkozó, ezért a szervezők az eredeti Szélrózsa időpontjában (július 15. és 19. között) minden este egy videóval jelentkeznek. Az online alkalmakon követni fogják a találkozó megszokott vázát: áhítattal kezdenek, beszélgetéssel, nagyzenekari koncerttel, evangélikus zenekarok dalaival folytatják, és esti elcsendesedéssel zárják majd a napot. Mi is közöljük a programplakátot, hogy mindenki láthassa mindazokat a programokat, amikkel készülnek.

  Bővebben

 • Először tartottak művészeti tábort a Reményikben

  Szombathely – A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola idén először szervezett művészeti tábort, nem csak művészetis diákoknak. Fergeteges hangulat, sok játék, tánc, kézműveskedés, színjátszás, móka és kacagás várta a gyerekeket.

  Bővebben

 • Hittanos- és német hét volt a Reményikben

  Szombathely – Az ügyeletes gyerekeknek és azok számára, akik hittanos táborra készültek a szünidőben, hittanos hetet szerveztek az evangélikus gyülekezet hitoktatói. A hét során Jézus példázataival foglalkoztak. Gömbös Katalin hitoktató mesélt erről a Credo Rádióban. Az iskola német hetéről Kovács Andrea németnyelv-tanár számolt be.

  Bővebben

 • József, drága gyermek – Táboroztak a kispesti gyerekek

  Budapest – Kispest – 2020. június 16. és 19. között tartották meg a kispesti evangélikus gyülekezet nyári gyerektáborát. Deák László evangélikus lelkész szerkesztőségünkhöz eljuttatott gondolatait osztjuk meg ezzel kapcsolatban.

  Bővebben

 • „Adj még nékünk hálás szívet is!”

  Marcaltő – Újra meggyőződhettünk róla, hogy minden tekintetben igaz János apostol bizonyságtétele: „Isten nagyobb a mi szívünknél.” (1Jn 3,20) Gondviselő és örök irgalmú Atyánk Ő, aki mindig sokkal többet és sokkal jobbat ad gyermekeinek, mint ahogy azt elképzelhetnénk vagy megérdemelnénk. A múlt héten tartották meg a malomsoki evangélikus gyülekezet és a marcaltői evangélikus iskola szokásos nyári táborát, amelyen minden nap átélték a résztvevők Isten közelségnek áldásait. – Weltler Gábor lelkész beszámolóját olvashatják.

  Bővebben

 • Tamás-mise: Múlik

  Budapest – Szentháromság ünnepe utáni harmadik vasárnap immáron a harmadik online karanTamás-misére került sor. Az évad utolsó virtuális Tamás-miséje félig már élő, félig még virtuális volt, a távolabb lévők szolgálatával színesítve.

  Bővebben

 • Megtartották a konfirmációi vizsgát a sandi és a pati gyülekezetekben

  Sand – Pat – Jól szerepeltek a gyerekek a konfirmációi vizsgán a sandi–pati gyülekezetben. A konfirmációi istentiszteleteket – reménység szerint – augusztus 30-án tartják majd meg. KÉPRIPORT!

  Bővebben

 • A hite viszi az igazgatói székbe

  Sopron – Erre a hívásra csak igent lehetett mondani – vallja a Hunyadi-iskola leendő igazgatója. Raffai Balázs nyitott, elfogadó, jó embereket szeretne nevelni.

  Bővebben

 • A Líceum a csillagokban... – Győztek az ifjú csillagászok

  Sopron – A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium csapata nyerte a Kulin György Csillagászati Diákvetélkedő országos döntőjét! Demeter Emma, Szabó Máté és Szegedi Dóra, 7. A osztályos licisták – Sideral csapatként - neveztek a háromfordulós, majd június 20-án tatabányai döntővel zárt Kulin György Csillagászati Diákvetélkedőre.

  Bővebben

 • A tanárok nem akarták túlterhelni a diákokat és nem a szülő tudását nézték

  Sopron – Lezárult a tanév, megvannak az év végi osztályzatok. A digitális tananyagot virtuális formában ellenőrizték a pedagógusok, a jegyeket pedig elsősorban a gyerekek erőfeszítése és szorgalma alapján osztották.

  Bővebben

 • Vajdás diákok a digitális oktatásról

  Szarvas – A végére értünk ennek a nagyon érdekes és nem túl könnyű tanévnek. Utolsó feladatként a gyerekek egy kérdőív kitöltését kapták, melyben azt kértem tőlük, hogy ha van kedvük, pár mondatban osszák meg velem gondolataikat erről a fajta tanulásról, tanításról. Azt kértem, hogy mindenki úgy gondolkodjon, hogy nem a „minél kevesebb lecke legyen, hosszú szünet, ne kelljen visszaküldeni, minek ezt csinálni, miért nem hagynak már békén” szemlélettel nézzék a dolgokat, hanem tényleg a szerintük hasznos és előre vivő gondolatokat írják le. A kérdőív kitöltése önkéntes alapon, név nélkül történt. – A válaszokat Hortobágyiné Csizmadia Edina szaktanár gyűjtötte össze.

  Bővebben

 • A rendkívüli körülmények között is megértek a Vajdás diákok

  Szarvas – Az idén minden más volt, mint máskor. A rendkívüli egészségügyi helyzetre való tekintettel, március 16-ával iskolánk, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium is áttért a digitális tanrendre. A hirtelen átállás mindenkinek nehézséget okozott, de legnehezebb dolguk az érettségi előtt álló tanulóinknak volt, illetve az őket felkészítő pedagógusainknak. Még az elején azt sem lehetett tudni, lesz-e egyáltalán érettségi. Később is csak találgatni tudtunk, írásbeli vagy szóbeli, vagy mindkettő? Amikor megszületett a döntés, gőzerővel kezdtek el készülni tanulóink az írásbeli vizsgákra.

  Bővebben

Stránky

Odoberať 4