Izgalmas, eseménydús nyár – Napközis tábor Rozsréten

Izgalmas, eseménydús nyár – Napközis tábor Rozsréten

Share this content.

Szöveg: Sztankó Gyöngyi
A közeledő tanévkezdés előtt a a nyíregyháza-nagytemplomi evangélikus egyházközség 4. körzetének gyermekei a rozsrétszőlői gyülekezeti házban töltöttek el egy tartalmas hetet. A napközis tábor témája a teremtéstörténet változatos bemutatása volt.

A programból a jelentősebbek voltak: játékos vetélkedő, lovas kocsizás, akadályverseny, különleges állatok és növények bemutatása, énekek a teremtett világ csodáiról, a híres nyíregyházi állatkert felkeresése, vízi csata, áhítatok, táborzáró előadásként pedig a teremtéstörténet feldolgozása.

A táborzáró alkalomra családi délután keretében került sor, ahol a gyermekek színdarabja és a budapesti Palinta együttes koncertje után a táborozó gyerekek, szülők, nagyszülők, gyülekezeti tagok – szeretetvendégséggel egybekötve –  együtt ünnepelték a Teremtő Istent és a gyermekek egy heti munkáját.

A hét–tizennégy év közötti résztvevők számára a tábor lelkierőt, hitbeli erősödést nyújtott az iskolakezdéshez.

A táborok vezetői Sztankó Gyöngyi lelkész és Bálintné Kis Beáta ifjúsági vezető voltak. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!