Hajléktalanoknak és rászoruló családoknak is segítség a MÖS szeretetvendégsége – Zár az Adománypont

Hajléktalanoknak és rászoruló családoknak is segítség a MÖS szeretetvendégsége – Zár az Adománypont

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi-karácsonyi melegétel-osztását. Hat napon át, december 17. és 22. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat.

December 20-án, pénteken az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei mellé bekapcsolódott Iain Lindsay brit nagykövet, Herendi Gábor Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, filmproducer és forgatókönyvíró, Mádai Vivien műsorvezető és a mai ételosztást támogató Vodafone önkéntesei. A szeretetvendégség menüje mexikói sertéscomb rizzsel valamint savanyúság, kenyér, tea és sütemény volt.

December 22-én, vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai mellé, az önkéntesek élén Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Gyurta Gergely világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó, Lóránt Péter magyar válogatott kosárlabdázó és Rátonyi Kriszta műsorvezető is bekapcsolódtak az adagok kiosztásába. A szeretetvendégség menüje sertéspörkölt tésztával valamint savanyúság, kenyér, tea és sütemény volt.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni!  Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!

December 23-án este zár az Ökumenikus Segélyszervezet adománypontja a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén. Az adventi vásárban november 22-től várták az emblematikussá vált szív alakú perselybe a felajánlásokat, az adományponton működő látványsütödében pedig az önkéntesek mézeskalácsszíveket készítettek, hogy ezzel köszönjék meg a pénzadományokat. A négy héten át nyitva tartó szeretet.éhség. Adományponton 455 önkéntes 1360 órán át segítette a gyűjtést, a mézeskalács sütödében pedig mintegy 20.000 db mézeskalácsszív készült. A sütöde mellett adományboltot is működtettek az ökumenikusok, ahol a szervezet intézményeiben készült kézműves termékek megvásárlásával is lehetett adományozni. A helyszín alkalmat adott több gyermekprogram és figyelemfelhívó akció megszervezésére is, melyekbe számos népszerű sztár, illetve közéleti személy is bekapcsolódott.

Nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén lehetett csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. Aki az árusoknál, illetve vendéglátó standoknál bankkártyával fizetett, annak felkínálta a Hellopay fizetési rendszere, hogy a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát egy mozdulattal hozzá adja a végösszeghez, így hozzájárulva a segélyszervezet gyűjtéséhez.  A gyűjtés ezen része egészen a vásár zárásáig, azaz január 2-ig folytatódik, s az így befolyt adományok összegét előzetes vállalása alapján az MKB Bank megduplázza.

A Segélyszervezet köszönetét fejezi ki a meseszép – 2019-ben Európa legszebb karácsonyi vásárának válaszott – helyszín biztosításáért az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat szervezőinek és mindenkinek, aki az év végi rohanásban is időt szánt arra, hogy önkéntes munkával segítse az Adománypont működését.

Akinek nem jutott ideje személyesen kilátogatni, de szívesen segítene, az az ünnepek alatt is, az egészen december 31-ig hívhatja a Segélyszervezet 1353-as adományvonalát. Ezzel a néhány másodpercet igénybe vevő mozdulatsorral 250 forintot lehet adományozni. Aki ennél nagyobb összeggel szeretne segíteni, az megteheti online adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!