Rénszarvasok szállították az ünnepi vacsorát a rászoruló nagycsaládhoz

Rénszarvasok szállították az ünnepi vacsorát a rászoruló nagycsaládhoz

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet az adventi időszakban családok ezreinek ünnepét teszi szebbé segélyakcióival. A szervezet nagyszabású ünnepi ételosztásának első napján azzal szereztek örömet egy nehéz körülmények között élő nagycsalád gyermekeinek, hogy rénszarvasfogattal szállították ki kedvenc ételeiket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet, a NetPincér és a Veresegyházi Medveotthon közös kezdeményezésének jóvoltából tegnap Csillag és Junior, a két rénszarvas vontatta fogat szállított ünnepi vacsorát egy 6 gyermekes soroksári családhoz.

A Segélyszervezet munkatársai és az önkéntesek hétfő délután érkeztek meg a rénszarvasfogattal az albérletben lakó 8 fős családhoz. A legifjabb családtag 2 hónapos, a legidősebb gyermek 15 éves. A két legkisebb gyermekkel GYED-en lévő anyuka és a keményen dolgozó apuka minden erőfeszítése ellenére is csak alig több mint 25 000 Ft a családban az egy főre jutó jövedelem, így az ünnepi adomány a lehető legjobb helyre került. 

Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „A nehéz sorsú gyerekek megörvendeztetésén túl az akció másik célja felhívni a figyelmet az ünnepi összefogásra, melynek köszönhetően a Segélyszervezet nemcsak családok ezreinek karácsonyát tudja szebbé tenni, de a hétköznapokban is működtetett intézményei esélyt kínálnak a rászorulóknak a szegénységből való kitörésre. A Segélyszervezet örömmel fogadta ezt a rendkívüli felajánlást, persze nem kell rénszarvassal rendelkezni, ha valaki segíteni szeretne: 1353 adományvonalunkon keresztül bárki pillanatok alatt tudja támogatni rászorulókért végzett munkánkat hívásonként 250 forinttal.”

Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez számos ünnepi segélyakció kapcsolódik. Többek között napi ezer adag meleg étellel várják a rászorulókat szeretetvendégségeiken, több mint 1000 családhoz juttatnak el segélycsomagokat karácsonyig és mintegy 400 családot támogatnak téli tüzelővel.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!