Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Adorjáni Dezső Zoltán püspököt fogadta

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Adorjáni Dezső Zoltán püspököt fogadta

Share this content.

Forrás: evangelikus.ro
Budapest – Semjén Zsolt nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Karmelitában fogadta Adorjáni Dezső Zoltán evangélikus püspököt. A találkozó célja a kölcsönös tájékoztatás volt.

„Egyházunk jelen és jövőbeli terveiben – az oktatás, szociális és kulturális, közösségszervező tevékenységünkben – partner a Magyar Állam. Mi pedig, mint kisebbség feltétlenül érdekeltek vagyunk egy jó, partneri magyar – román viszonyban, amelyben az egyházak betölthetik a híd szerepét. Együtt, összefogva a régióban sokkal erősebbek, eredményesebbek és hatékonyabbak lehetünk, mint külön” – írták a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház honlapján.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!