Semmi pánik! – Orosházán tartották a Szélrózsa-előtalálkozót – Frissítve videókkal!

Semmi pánik! – Orosházán tartották a Szélrózsa-előtalálkozót – Frissítve videókkal!

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, Iliás Kristóf, videó: Győri András Timótheus
Orosháza – Mintegy kétszáz résztvevő gyűlt össze 2020. február 29-én az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium épületében, hogy egy ifjúsági nap keretében hangolódjon a július közepén Gyulán megrendezésre kerülő 13. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra. Az előtalálkozó a Semmi pánik! – Bizalom Istenben a krízisek és kihívások idején címet kapta.

Az ország minden tájáról, de főként azért a Déli Evangélikus Egyházkerületből érkező fiatalokat Német Kitti és Nagy Dániel fogadták és minden hasznos tudnivalót megosztottak velük.

A MIND zenekar koncertje után Szente-Réth Katalin iskolalelkész tartott áhítatot. A lelkésznő saját félelmeiből kiindulva bíztatta a fiatalokat, merjenek szembe nézni gyengeségeikkel.

Ezek után a résztvevők különböző workshopokon vehettek részt: az Odúban ifj. Cserháti Sándor lelkésszel beszélgethettek az emberi lélek sötét oldaláról, Pán a vádlottak padján címmel, illetve részt vehettek egy úgynevezett KésZműves foglalkozáson, amelyet a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoportja és Munkaága szervezett, Koltai Zsuzsa munkaág-koordinátor irányításával. Itt újrahasznosított eszközökből készíthettek használati tárgyakat, illetve ékszereket.

FÉNYKÉPALBUM:

A harmadik munkacsoportban No Para Room címmell Vincze Délia lelkész vezetésével kötetlen beszélgetés zajlott, illetve Élő Könyvtár címmel a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója munkatársai és korábbi függők osztották meg tapasztalataikat.

Az ebédszünetet követően a szervezők kerekasztal-beszélgetésre invitálták a résztvevőket. A beszélgetés témája a pánik és annak kezelése volt; erről fejtette ki véleményét Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana zenekar énekesnője és Hamar János addiktológus.

A nap további részében ismét folytatódtak a workshopok. A Pánikszobában Erdélyi Csaba börtönlelkész a rácsok mögötti félelmekről beszélgetett, de volt Fele sem igaz!-kvíz az Ararát szervezésében. Schranz Ambrus, a Szélrózsa sportmunkaágának felelőse pedig egy kis mozgásra invitált mindenkit.

A találkozó ezután a VoG koncertjével folytatódott, majd az előtalálkozó Pápai Attila lelkész útiáldásával zárult.

FOTÓK A TALÁLKOZÓ FACEBOOK OLDALÁN:

RIPORTOK:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!