Senior Gamer díjat nyertek az orosházi evangélikus szépkorúak

Senior Gamer díjat nyertek az orosházi evangélikus szépkorúak

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Lázár Pálné, Lázárné Skorka Katalin
Siófok – Az ország legnagyobb IT- és videójáték-rendezvénye, a PlayIT Show először látogatott a hétvégén a magyar tengerhez. Az Orosházi Evangélikus Egyházközség Fénysugár Nyugdíjas Egyesületének tagjai is meghívást kaptak az eseményre, melyről kitüntetéssel térhettek haza.

A PlayIT Show már hetedik éve járja az országot, és viszi el a gamerközösséghez a legújabb videójátékokat, PC- és konzoleszközöket, kiegészítőket és más IT-újdonságokat. A rendezvényekről természetesen nem hiányozhatnak az ország legnépszerűbb gamingvideósai sem, akikkel akár személyesen is találkozhatnak a látogatók. Így volt ez most is, hiszen többek között Kiss Imi és Kovács Zsolt is várta a résztvevőket a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Augusztus 18-án pedig ellátogattak az eseményre az Orosházi Evangélikus Egyházközség Fénysugár Nyugdíjas Egyesületének tagjai is, akiket a Telekom reklámja óta egyszerűen csak #mostgenerációként emlegetnek. Magukkal vitték gyerekeiket, unokáikat, sőt ismerősök gyerekeit is, és a programon kipróbálták a lehető legtöbb játékot és eszközt.

A klub vezetője, Lázár Pálné, Marika néni érdeklődésünkre elmondta, hogy sokat gyakoroltak a PlayIT Showra, hogy ne maradjanak szégyenben a fiatalok előtt. „Keddenként az idősek gyűlnek össze az orosházi gyülekezeti teremben, de csütörtökön a fiatalok is eljönnek, hogy oktassanak bennünket. Van mit tanulnunk tőlük, de nagyon szeretjük kipróbálni a játékokat. Siófokon is rengeteg játékot játszottunk végig, és összemérhettük tudásunkat a fiatalabb generáció tagjaival. A nap végén pedig meglepetés ért bennünket. A Magyar Telekom Senior Gamer díjat adott át nekünk, melyet ezúton is köszönünk nekik” – mondta Lázár Pálné, aki azt is elárulta, hogy itt nem állnak meg, hiszen már tervben van, és meghívást is kaptak, hogy további, szépkorúaknak tartott versenyeken vegyenek részt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!