Sikeres volt az összefogás: Új kemencét vásárolhatott a pszichiátriai osztály

Sikeres volt az összefogás: Új kemencét vásárolhatott a pszichiátriai osztály

Share this content.

Forrás: kecskemetilapok.hu
Kecskemét – Megérkezett a megyei kórház pszichiátriai osztályára az a kerámiaégető kemence, amelynek megvásárlására még áprilisban rendeztek jótékonysági koncertet az evangélikus templomban. A rendezvény olyan jól sikerült, olyan sokan támogatták a nemes ügyet, hogy még anyagköltségre is futotta a kétmilliós bevételből. Az új kemencét csütörtökön délután mutatták be a sajtónak, hogy egyúttal megköszönjék a támogatók segítségét is.

Az ünnepségen kiderült, a szervezők minden reményét felülmúlta az a jótékonysági koncert, amelyet április 6-án tartottak az evangélikus templomban neves művészek fellépésével. Az összefogás célja az volt, hogy a leselejtezés előtt álló régi kemence helyett egy újat vásárolhassanak a pszichiátriai osztály nappali kórházának kerámia műhelye számára. Az itt folyó művészeti munka ugyanis segíti a páciensek gyógyulását, rehabilitációját.

„A kórház vezetése ígéretet tett arra, hogy kipótolja a hiányzó részt a kemence megvásárlásához. – mondta az ünnepségen dr. Svébis Mihály főigazgató – Legmerészebb álmaikat is felülmúlta azonban a gyűjtés sikere. Olyan sokakat megérintett a pszichiátria felhívása, olyan sokan álltak a szervezők mellé, hogy végül a kórháznak alig kellett néhány forintot hozzátennie a gyűjtéshez.”

A koncert után is sok utalás érkezett a kórház alapítványa számára, így közel kétmillió forint gyűlt össze az új kemencére. Mivel ennek ára 1 millió 580 ezer forint volt, az anyagköltséget sem kell már kigazdálkodnia az osztálynak.

A kemence múlt héten érkezett meg az osztály nagy örömére, egyelőre még nem üzemelték be, de hamarosan megkezdődhet az alkotó munka a kerámia műhelyben – mondta dr. Máttyássy Adrienn, a Pszichiátriai Osztályvezető főorvosa.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!