Sok ezren tüntettek Kölnben az emberséges menekültpolitikáért

Sok ezren tüntettek Kölnben az emberséges menekültpolitikáért

Share this content.

Forrás: index.hu. Fotó: Wolfgang Rattay
Köln – Körülbelül 7 ezer ember tüntetett vasárnap a kölni dóm előtt az emberséges menekültpolitikáért. A demonstrációt civil szervezetek, egyesületek, pártok, valamint az evangélikus és a református egyház szervezte, írja az WDR.

Azért vagyunk itt, hogy hitet tegyünk a felebaráti szeretet jegyében folytatott menekültpolitika mellett, ami Isten parancsa” – mondta a tömeg előtt Rolf Domning evangélikus lelkész. Hangsúlyozta: nem szabad hagyni, hogy a jobboldali populista csoportok és pártok visszaéljenek a keresztény értékekkel. Le kell győzni az erőszakot és a gyűlöletet, hogy az emberek Kölnben és a világon mindenhol békében, biztonságban, egyenlő jogokkal és szabadságban élhessenek.

A tömegben látható transzparenseken olyan feliratokat lehetett olvasni, mint „Kirekesztés helyett befogadást!”, „Maradás a kiutasítás helyett!”. A demonstráción felszólalt a kölni menekülttanács szóvivője és Henriette Reker, a város független főpolgármestere. 

A cikk folytatása itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!