Sportágat váltottak a vizes vb sztárjai a rászoruló gyerekekért

Sportágat váltottak a vizes vb sztárjai a rászoruló gyerekekért

Share this content.

Forrás: MÖS, fotó: Fekete Dániel
Budapest – Egyedülálló, figyelemfelhívó akcióval vett részt a 32. Spar Budapest Maratonon az Ökumenikus Segélyszervezet. A 4x2 km-es v4 váltón, az Ökumenikus Segélyszervezet nevezte rászoruló gyerekekhez csatlakozva, „vizes” bajnokokból álló váltócsapat indult a karitatív szervezet színeiben.

A csapat tagjai: Kozma Dominik világ- és Európa-bajnok bronzérmes úszó, Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok úszó, Bernek Péter rövidpályás világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, valamint Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó voltak.

A sztársportolók a karitatív szervezet mezén viselték a 1353-as adományvonal számát és az ökumenikusoktól már jól ismert „Ne csak szurkolj, segíts!” üzenetet, hogy így buzdítsák a szurkolókat az adományozásra. A segélyszervezet az akcióval az 1500 rászoruló fiatalt segítő Kapaszkodó gyermekfejlesztő programjára gyűjt adományokat.

A 1353-as adományvonalat bárki felhívhatja, tárcsázásonként 250 forintot adományozva a nehéz sorsú gyermekekért végzett munka támogatására.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!