„Isten családja vagyunk!” – Közösen táboroztak Alberti, Bócsa és Maglód fiataljai

„Isten családja vagyunk!” – Közösen táboroztak Alberti, Bócsa és Maglód fiataljai

Share this content.

Szöveg: Németh Mihály, fotó: Sánta József
Mátranovák – Az alberti és maglódi gyülekezetek kilencedik alkalommal szervezték meg közös ifjúsági táborukat Mátranovákon. 2018-ban ötödjére csatlakoztak hozzájuk a bócsa-tázlári gyülekezetből érkezett ifjak. A tábor iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a résztvevők életkorát a 12–13 éves korosztályra kellett korlátozni. Így zömmel az idén konfirmált hatodik-hetedik osztályos tanulók – a felnőttekkel együtt 48-an – vettek részt a június 18–22. között megrendezett programon.

A nógrádi hegyek között, a mátranovák–nyírmedpusztai Lurkóheverdén megtartott tábor célja, hogy olyan közösségi élményt adjon a konfirmált fiataloknak, mely segíti a nyári szünet utáni ifjúsági alkalmakba, gyülekezeti életbe való betagozódást.

A hét témáját az „Isten családja vagyunk!” mottó köré építették a vezetők. Az ószövetségi József és testvérei történetének feldolgozása segítette a téma kifejtését és megértését.

A reggeli és esti áhítatokat, a csoportfoglalkozásokat, egyéni beszélgetéseket Szilák-Túri Krisztina, László Lajos Gergely és Németh Mihály lelkészek, Sánta József lelkészjelölt és Slezák Bence teológiai hallgató tartották. Az utolsó áhítat úrvacsorával zárult. A tábor háziasszonya, a táborlakók segítője Andó Csabáné volt Albertiből. A csoportos foglalkozások legemlékezetesebb pillanatává az lett, amikor József és testvérei életének egy-egy mozzanatát egy-egy pár perces előadásban, napjainkra átültetve adták elő a fiatalok. 

A lelki alkalmakon túl a kikapcsolódásra is bőven jutott idő. A hét első napján a kirándulók Lőrinci és Mátraverebély mellett Lucfalvára látogattak, ahol Kulcsár Márton, az előző napon beiktatott lelkész beszélt az evangélikus templom történetéről és gyülekezete szolgálatáról. Ezután a csoport „elfoglalta” Somoskő várát, majd Salgótarjánban fagylaltozással pihente ki a várhódítás fáradalmait.

A táborban a már említett lelki foglalkozásokon túl a fiatalok részt vettek „medveűző” erdei túrán, együtt sportoltak, rengeteget játszottak, és Mátranovákon megtekintették a Bányász Emlékházat. Az utolsó napra tervezett strandolás a hűvösre fordult idő miatt sajnos elmaradt. Helyette a gyöngyösi Mátra Múzeumban egy tizenöt méter magas tölgy köré épült természetrajzi kiállítás megtekintése váltott ki élénk érdeklődést a gyerekekből. 

Reménység szerint sikeresen elérte célját a tábor. Isten családjának tagjaiként minden résztvevő közelebb került táborozó társához és Jézus Krisztushoz.  

Az albertiek, a bócsaiak és a maglódiak már most nagyon várják a jövő évi jubileumi, tizedik mátranováki tábort!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!