Szélrózsa-találkozó 2014: Egyház és jövőkép, avagy jövőkép az egyházban

Szélrózsa-találkozó 2014: Egyház és jövőkép, avagy jövőkép az egyházban

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
Soltvadkert – 2014. július 17-én Kamarás István OJD, az MTA tagja, író, szociológus és Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora beszélgettek az egyház jövőjéről.

Hiteles-e az egyház? Az egyház mai felépítése, liturgiája, társadalmi kérdésekhez való hozzászólása vagy hozzá nem szólása sokakban eltávolodást eredményez. A statisztikai adatok is azt igazolják, hogy a társadalom egyre nagyobb része nem vallja magát felekezethez tartozónak. Milyen az egyház? Miért ilyen? Miben lehetne és miben kell változtatni?

Az egyház felé kritikai éllel is bíró disputa beszélgetőtársai Kamarás István OJD, az MTA tagja, író, szociológus és Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora voltak. Moderátor: Galambos Ádám. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!