Szabadság Krisztusban

Szabadság Krisztusban

Share this content.

Szöveg: Harmati Dóra, fotó: Labossa Péter
Piliscsaba – EKE (Evangélikusok Közössége az Evangéliumért) ifjúsági hétvégét tartottak Piliscsabán 2019. február 15–17. között. A lelki feltöltődésre a tinédzser korosztálytól kezdve a fiatal felnőtteket is szeretettel várták.

A hétvége témáját a Galata levél tanulmányozása adta, melynek alapján a fiatalok először megismerkedhettek a modern ember előtt álló kihívásokkal, függőségekkel, melyek egyfajta hamis szabadságot hirdetnek. A résztvevőknek a hétvége elején felajánlották a lehetőséget, hogy mobiltelefonjukat átadhatják egy szervezőnek vagy szobatársuknak, hogy ezáltal döbbenjenek rá, milyen kapcsolat fűzi őket ehhez a tárgyhoz. Sokszor csak akkor vesszük észre, hogy függőség köt valamihez, ha megpróbálunk lemondani róla.

A kezdő áhítatot Labossáné Kővágó Anita érdi lelkész tartotta Gal 5,19–21.26 alapján, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy csak az tud igazi szabadságot adni, akinek a neve is Szabadító. Az igehirdetések után a megjelenteket korosztály és nem szerinti kis csoportokba osztották, hogy igazán mély és őszinte beszélgetések alakulhassanak ki.

Szombaton reggel Kiss Péter tartotta az igei szolgálatot Gal 4,4–7 alapján. Áhítatának a Hogyan legyünk Isten gyermekei? címet adta. A válasz megtalálásához Jézusról kell példát vennünk és az ő engedelmességéről. Vajon mi tudunk úgy engedelmeskedni az Atyának, ahogyan azt Jézus tette? 

A nap további részében lehetőség volt a kikapcsolódásra is, közös játék és kirándulás frissítette fel testileg is az egybegyűlteket. Az esti áhítatot Kiss Máté fancsal–hernádvécsei lelkész tartotta Gal 2,20–21 alapján. Kiss Máté kiemelte, hogy Krisztussal járva ő él bennünk, és ő lesz életünk Ura. Ez nem rabszolgaságot jelent, hanem hatalmas szabadságot, hiszen a keresztény ember örökös is. 

A hétvégét közös úrvacsorás istentisztelet zárta, melyen Labossa Péter érdi lelkész szolgált Gal 5,22–25 alapján. A lelkész egy kívánatos és nagyra nőtt szőlőfürttel szemléltette hitünk gyümölcsét. Labossa Péter elmondta, hogy mindig a gyümölcsökkel foglalkozunk, de azt sokszor elfelejtjük, hogy nincsen szőlő tőke nélkül. Jézus a szőlőtőke, így csak a vele való közösségben, a benne való újjászületésből tud az életünk gyümölcsöket teremni, nélküle ez lehetetlen.

Címkék: EKE - hétvége - ifjúság -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!