Ünnepi köszöntőt mondott a megyeházán Polgárdi Sándor esperes

Ünnepi köszöntőt mondott a megyeházán Polgárdi Sándor esperes

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Őrsi Ágnes
Veszprém – A pályázatok rengeteg munkát igénylő előkészítő szakasza után 2018 már a megvalósulások éve lesz – mondta Polgárdy Imre a fogadáson.

Hagyomány már, hogy január első napjaiban a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke újévköszöntő fogadásra hívja a szűkebb pátriánk mindennapjain munkálkodó szervezetek képviselőit. A ház homlokzatán ezúttal fekete zászló fogadta az érkező vendégeket, és rá, a kedves elhunytra emlékezett a Szent István teremben az ünnepi alkalom szónoka, Polgárdi Sándor evangélikus esperes is. A kivetítőn megjelent a szőke haj keretezte kedves arc, amely szinte mindenkinek ismerős volt Veszprém megyében, aki Szalay Gyöngyi sportkarrierjét kísérte vagy mint edzőhöz, önkormányzati képviselőhöz, több éven át pedig mint tapolcai alpolgármesterhez fordult kérdéseivel. Számára élete végét jelentette a szilveszter előtti nap, és akik a páston bevitt győztes találatait kísérték felkiáltással, most a hírt hallva fájdalmukban kiáltottak fel. Az újévköszöntő fogadás közönsége, a köztestületek, rendvédelmi szervek, az egyházak, a kultúra, az egészségügy, az igazságszolgáltatás, a gazdasági élet képviselői néma főhajtással emlékeztek Horváthné Szalay Gyöngyire.

További szavaiban Polgárdi Sándor az összegyűlteket egy családhoz hasonlította, akik év elején megbeszélik, hogyan, milyen célokért fognak dolgozni Isten áldásával az újesztendőben. Biztatást, reményt jelent áldással kezdeni egy újabb évet, különösen idén, hiszen 2018 hazánkban a családok éve. A családoké, melyeknek legfőbb feladata biztonságban felnevelni az újabb és újabb nemzedékeket és útravalóval ellátni a fiatalokat; ismerjék meg Istent, szeressék embertársaikat, tiszteljék szüleiket, tudásuk és hitük alapján érjenek el eredményeket.

A szónokot követően, szintén a hagyományoknak megfelelően Veszprém megye zenei életének ifjú tehetségei adtak koncertet, majd a közgyűlés elnöke, Polgárdy Imre lépett a mikrofonhoz, hangsúlyozva, hogy a pályázatok rengeteg munkát igénylő előkészítő szakasza után 2018 már a megvalósulások éve lesz. Végül hitben, szeretetben, boldogságban gazdag, sikeres új évet kívánt a megye valamennyi lakójának.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!