Számos evangélikus lelkész is részt vett a Langham igehirdető-műhelyen

Számos evangélikus lelkész is részt vett a Langham igehirdető-műhelyen

Share this content.

Szöveg: Győri Tamás József, videó: Győri András Timótheus
Érd – 2018. március 4. és 10. között Érden az Epicentrum Rendezvényközpont adott otthont a Langham igehirdető-műhelynek. Magyarországon ez volt a második ilyen rendezvény, ahol lelkipásztorok és igehirdetők együtt ismerték meg az értelmező igehirdetés (expository preaching) elveit.

A három egymásra épülő képzésmodulból idén az első és második modullal ismerkedhettek meg a résztvevők. Az előző évi műhelyhez képest újdonság volt, hogy a teljes képzés magyar nyelven folyt, így sokkal szélesebb lehetett a jelentkezők köre.

A két modulon összesen hetvenkét lelkész és igehirdető vett részt a református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, római katolikus és szabadkeresztény felekezetekből, így elmondható, hogy igen sokszínű keresztény közösség gyűlt testvériségben Isten igéje köré.

Az első modul fő előadója Harmathy Ágota református lelkész volt, második modulé pedig a Langham Preaching európai és karibi igazgatója, Mark Meynell, akit Győri Péter Benjámin, illetve Schauermann Tamás tolmácsolt. A rendezvény szervezésének szolgálatát Győri Tamás József vállalta Budapesti Kortárs Keresztény Intézet képviseletében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!