Szebb lesz a békéscsabai evangélikus Nagytemplom környéke is – VIDEÓ!

Szebb lesz a békéscsabai evangélikus Nagytemplom környéke is – VIDEÓ!

Share this content.

Forrás: behir.hu, szöveg: Mikóczy Erika, Kovács Andrea, fotó: Kugyelka Attila
Békéscsaba – Múlt évben a kormány több mint 800 millió forint támogatásban részesítette a Békéscsabai Evangélikus Egyházközséget a tulajdonukban lévő több ingatlan – a jaminai templom és gyülekezeti ház, a Hunyadi téri épület és a Közép-Európa legnagyobbjaként számontartott evangélikus Nagytemplom – felújítására. Az utóbbi kapcsán folyó beruházás lassan a végéhez közeledik, a város támogatásával pedig a templom előtti terület is megújulhat, mégpedig részben egyedi kövekkel.

Mint azt a Behir.hu Szarvas Péter polgármestertől megtudta, két hónappal ezelőtt merült fel, hogy a megszépült, megújult templom előtt a közterületet is érdemes lenne újraburkolni. „Komoly összefogás eredményeként újulhat meg a templom előtti, ötszáz négyzetméternyi közterület. Az evangélikus egyházközség koordinálja a fejlesztést, és Békéscsaba önkormányzata, illetve a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. biztosítja a források zömét; a közgyűlés négymillió forintot hagyott jóvá erre a célra. Ennek köszönhetően háromféle díszkő ékesíti majd a területet” – fogalmazott Szarvas Péter.

Szeptember elején a kivitelezést végző Átrimex Kft. meg is kezdte a munkát. Ábelovszky László cégvezető elmondta, hogy a régi aszfaltburkolat és az alatta levő betonburkolat felbontása után készítik el az új térburkolatot elemes térburkoló kőből. „A templom előtt mintegy háromszáz négyzetméteren egyedi, külön ide gyártott térburkoló kő lesz. A gimnázium felé eső részen, a Kossuth tér és a bicikliút felé pedig csatlakozunk majd a meglévő burkolathoz” – jegyezte meg Ábelovszky László.

A tervek szerint a burkolással szeptember végére készülnek el, így a templom október közepére tervezett újraszentelésére már az odavezető út is szebb lesz.

Címkék: Békéscsaba - nagytemplom -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!