Szeberényis sikerek a megyei sakkversenyen

Szeberényis sikerek a megyei sakkversenyen

Share this content.

Forrás: beol.hu
Békéscsaba – A Békés Megyei Sakkszövetség hétvégén rendezte meg Békéscsabán, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában a megyei diákolimpiai I-II. korcsoportos (alsós) leány és fiú, valamint középiskolás csapatversenyt.

Az alsó tagozatos versenyeken összesen 11 csapat vett rész, 4 leány- és 7 fiúgárda. A középiskolák csapatversenyére csak 2 fiúcsapat nevezett. Az alsós leányoknál az evangélikus iskola nagy csatában 2 : 1 arányban nyert a rivális szarvasiak ellen, és ezzel megvédte bajnoki címét. Az evangélikus fiúk minden ellenfelüket 4 : 0-ra győzték le, és 100 százalékos teljesítménnyel jutottak az országos döntőbe. Az orosházi Táncsics-gimnázium fiúcsapata is begyűjtötte a maximális pontszámot, és szintén az országos döntőbe jutott.

Végeredmény 

III. korcsoport:

Leányok (körverseny):

1. Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola, Békéscsaba: Balog Flóra, Polgár Szilvia, Seres Kitti (8 pont)

2. Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthon, Szarvas: Pósa Réka, Lestyán Goda Vanda, Styecz Laura, Mészáros Mira (7 pont)

3. Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola: Horváth Alexa, Garai Petra, Szűcs Leticia (2 pont)

Fiúk (körverseny):

1. Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola, Békéscsaba: Skaliczki Tamás, Gyenge László, Hrabovszki György, Bazsó Máté, Bánszki Norbert (24 pont)

2. Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Békéscsaba: Recski Levente, Osgyán Martin, Marton Dobosi Bertram, Reisz Nándor (14,5 pont)

3. Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola: Szénási Álmos, Horváth Balázs, Szalai Bálint, Sárközi Ármin (12,5 pont)

V–VI. korcsoport:

Fiúk:

1. Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium: Leszkó Bence, Tamási Zoltán, Balázs Benjámin, Balázs Eliot (8 pont) 

2. Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!