Két evangélikus iskola is az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet kapott

Két evangélikus iskola is az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet kapott

Share this content.

Forrás: szegedma.hu
Budapest – Hat középiskola érdemelte ki idén az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet, amelyet a nyertesek egy éven keresztül viselhetnek. Rendhagyó online eredményhirdetésen mutatták be a 2020/2021-es év díjazottjait, illetve a tavalyi év kutatóiskolái ismertették kutatási eredményeiket.

Az SZTE TTIK először a 2007/2008-as tanévben hirdetett pályázatot az SZTE TTIK Kutatóiskolája cím és támogatás elnyerésére. A pályázaton az ország valamennyi középfokú oktatási intézménye és azon határon túli magyar középiskolák vehetnek részt, amelyek magyar nyelvű képzést folytatnak a természettudomány, az informatika és a műszaki tudományterületen.

A 2020/2021-es felhívásra kilenc középiskolai kutatócsoport adta be pályázatát, akik közül hatan 100 000 Ft és 200 000 Ft közötti támogatásban részesültek. Az idei évben a személyes találkozó helyett online konferencián hirdették ki a 2020/2021-es év pályázatának nyerteseit.

A 2020/2021-es évben az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet viselheti a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium (Sopron), a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium (Zenta), a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola (Bonyhád), a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium (Csongrád), a Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium (Szeged), és a Kecskeméti Katona József Gimnázium (Kecskemét).

Pályázni minden évben olyan kutatási programmal lehet, amelynek egyik témavezetője a TTIK oktatója vagy kutatója, illetve a középiskola egyik tanára. A nyertes pályázóknak egy évük van elvégezni a kutatói munkát, az eredményekről a zárórendezvényen kell előadásban beszámolniuk. A címet a támogatottak a pályázat évében viselhetik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!