A szegedi lelkészt is kitüntették a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

A szegedi lelkészt is kitüntették a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

Share this content.

Forrás: delmagyar.hu
Szeged – Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának hatvanegyedik évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyei kitüntetéseket adott át Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Pintér Sándor belügyminiszter a hivatali szakterületen végzett kimagasló színvonalú munkája és több mint három évtizedes rendőri szolgálata elismeréseként Rendőrségi főtanácsosi címet adományozott Kósa András rendőr alezredesnek, rendőrségi tanácsosnak, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság titkársági alosztályvezetőjének. Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány több mint két évtizedes példás szolgálatteljesítése és a határrendészeti szakterületen elért eredményei elismeréseként ajándékutalványban részesítette Vígh Tibor címzetes rendőr főtörzszászlóst, a Nagylak Határrendészeti Kirendeltség főhatárrendészét.

Lukács János rendőr dandártábornok, Csongrád megye rendőrfőkapitánya a Szegedi Evangélikus Egyházközség és a főkapitányság közötti együttműködés területén végzett kimagasló tevékenységéért a Kossuth-kard átadásával fejezte ki elismerését ifjabb Cserháti Sándornak, a gyülekezet lelkészének. A főkapitány ezt követően az állomány tagjai közül további ötvenhat személyt részesített elismerésben – közölte a police.hu.

Az ünnepségen a megjelent történelmi egyházak képviselői a rendőrség munkája iránti elismerésük kifejezéseként szalagot adományoztak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, melyek a csapatzászlón kaptak helyet. A Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László püspök, a Csongrádi Református Egyházmegye részéről Baráth Gábor egyházmegyei főgondnok, a Déli Evangélikus Egyházkerület részéről Cserháti Sándor lelkész, míg a Szegedi Baptista Egyház részéről Balogh Barnabás lelkész helyezte el a szalagot.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!