Az Evangélikus Hittudományi Egyetem zenekara lépett fel Orosházán

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem zenekara lépett fel Orosházán

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Bojtor Zoltán, fotó: Rosta Tibor
Orosháza – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem diákzenekara érkezett 2019. november 8-án a Székács József Evangélikus Iskolába, koncerttel szórakoztatva az intézmény 11-12 osztályos tanulóit és tanáraikat. A vendégek célja a szórakoztatás mellett a teológiai képzések iránti érdeklődés felkeltése volt.

Koncert helyszínévé alakult át november 8-án a Székács József Evangélikus Iskola díszterme, ahova az Evangélikus Hittudományi Egyetem diákzenekara, a Valami Más érkezett. Réz-Nagy Zoltán, az egyetem lelkésze elmondta, az utóbbi években a négy Békés megyei evangélikus gimnáziumokból az utóbbi években kevesebben jelentkeztek az intézmény teológia szakára, így a szórakoztatás mellett a képzést is szerettek volna kicsit népszerűsíteni látogatásukkal.

„Az egyház és az egyetem vezetősége úgy látta jónak, hogy ezen különböző látogatásokkal és ugye, ahogy jelen esetben is, koncertekkel változtassunk, bízva abban, hogy többen fognak érdeklődni a lelkészi és a hittanári hivatás iránt. A zenekar mindössze fél évvel ezelőtt alakult, de már most több saját dallal is rendelkeznek, így bízunk benne, hogy elnyerjük vele a diákok tetszését” – mesélte Réz-Nagy Zoltán, az egyetem lelkésze.

Elmondta, a Hittudományi Egyetem ötéves teológiaképzésen már régóta nagy hangsúlyt fordítanak a zenére, a zenekar mellett könnyűzenével foglalkozó csoportjaik is vannak. Az előadásra teljesen megtelt a díszterem az intézmény 11-12 osztályos tanulóival és tanáraikkal, majd az Evangélikus iskola lelkésze, Felegyi-Németh Mária konferálta fel a zenekart.

A nagyjából háromnegyed órás műsort a dalok mellett különböző beszámolókkal, személyes történetek elmesélésével színesítette a Valami Más zenekar hétfős csapata és Réz-Nagy Zoltán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!