Hol a helye a nőnek? A székelyek megmondták

Hol a helye a nőnek? A székelyek megmondták

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kézdi Beáta
Akik a fenti kérdésben az ismert székely mondás – mely szerint a nő nem ember – okán vitát vártak Tusnádfürdőn, a 27. nyári táborban, azoknak csalódniuk kellett, ugyanis a székely álláspont ebben a kérdésben egészséges.

A Tusnádfürdőn tartott 27. nyári tábor első napján Hol a helye a nőnek? címmel tartottak pódiumbeszélgetést, melyet Kovács Eszter székelyudvarhelyi újságíró moderált.

A beszélgetés sem feminista harcba, sem az édesanyák nagy megmondó versenyébe, sem hímsoviniszta találkozóba nem torkollott, ehelyett dolgozó anyukák és apukák beszéltek a saját szakmájuk szempontjaiból arról, hogy milyen női szerepek, milyen előítéletek vannak, és mivel érdemes egyáltalán foglalkozni a kérdés kapcsán.

Székelyföld nincs felkészülve a női politikusokra

Székelyföld még talán nincs felkészülve a női politikusokra – derült ki hamar a nemrég megtartott székelyudvarhelyi választásokra utalva. Dávid Botond fotós elárulta, hogy ugyan volt női jelölt is, de a szavazók furcsállották és nem nagyon támogatták. Dávid elmondta, hogy többekkel beszélt, akik párhuzamot vontak Angela Merkellel, aki számukra jelenleg nem túl szimpatikus döntéseket hoz, és úgy gondolkodtak: „akarnak-e ők is egy hasonlót a városba?”

Arra a kérdésre, hogy miért nem vesznek részt, vagy miért nem akarnak részt venni a nők annyira a politikában – Portik Vilmos, a Vásárhelyi Forgatag főszerkesztője úgy válaszolt: Valószínűnek tartom, hogy nem sok kedvük van a nőknek a politika mocskos játszmáiban közreműködni. Nem akarják az egójukat annyira előtérbe hozni, mint a férfiak, márpedig a politika az ego terepe is.”

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: - társadalom - szerep -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!