A szekszárdi evangélikus templomban volt koncertje a református kórusnak

A szekszárdi evangélikus templomban volt koncertje a református kórusnak

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: Árki Attila
Szekszárd – Egy református lelkész és költő, Bódás János Őszi rapszódia című versének részletét hallhatta a közönség Máté István, a Garay János Gimnázium diákja előadásában a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes vasárnapi koncertjének bevezetőjeként.

Az egyházi énekkar közel két és fél évtizede szolgálja a hívőket és a zeneszerető közönséget. Protestáns napi hangversenyének ezúttal is a fasori evangélikus templom adott helyet, a műsort Németh Judit előadóművész, az evangélikus gyülekezet felügyelője konferálta.

Az eseményre vendéget is hívtak: a református Miss-Sió Kórus 2013-ban alakult a zenei kultúrájáról ismert településen, Medinán. A község számos népzenészt „nevelt”. A Bartina és a Csurgó zenekar több tagja is ebből a faluból származik. Az énekkar kezdetben a Medinai Református Kórus nevet használta, elsődleges céljuk a helyi istentiszteleteken való szolgálat volt.

Tovább a cikk folytatásához.

Címkék: Szekszárd - koncert -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!