Több ezer fiatal hallotta a Szélrózsa hírét – Lezárult a roadshow

Több ezer fiatal hallotta a Szélrózsa hírét – Lezárult a roadshow

Share this content.

Forrás: Szélrózsa találkozó
Budapest – Nyíregyháza – A hét elején Nyíregyházán zárult a közel három hónapot átölelő, minden evangélikus középiskolát érintő Szélrózsa-roadshow! A Szélrózsa találkozó szervezői a bemutató alkalmakon felhívták a fiatalok figyelmét a kulturált, Istennel megélt ifjúsági találkozó lehetőségére.

A 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó roadshow-jának elsődleges célja az volt, hogy olyan tenni akaró fiatalokat találjon, akik az egyházért és a találkozóért szívesen vállalnának önkéntes munkát a nyári fesztiválon. Nagyon sok pozitív visszajelzés és közel száz középiskolás önkéntes lett az eredménye annak az önkéntességet népszerűsítő kampánynak, melyet a Szélrózsa csapata juttatott el az iskolákba segítői közreműködésével.

A roadshow célja emellett még az is volt, hogy a középiskolás generáció számára megmutassa a Szélrózsa különleges lehetőségét. Ahogy azt már a korábbiakban jelezték a találkozó szervezői, a 2018-as Szélrózsa intenzíven szeretne a középiskolás generációra fókuszálni. A korosztály megszólítására az egész találkozó szervezése alatt különös figyelmet szenteltek, valamint egy külön programhelyszínt is életre hívtak középiskolás és az ehhez a generációhoz értő fiatalok szervezésében.

A sátor a találkozó mottójára utalva a „Deviszont” nevet kapta, ahol a sátor felelősei a 14–18 éves fiatalok kérdéseivel, problémáival, élethelyzeteivel fognak intenzíven foglalkozni. Hegedűs Gábor lelkész elmondta: „Szeretnénk olyan foglalkozásokat, eseményeket, alternatív programot kínálni, amelyek megmozgatják, felpezsdítik a fiatalokat a nyár közepén.”

Nagy öröm, hogy a fiatalok találkozóra hívogatásában egyházunk nevelési és oktatási szervezetei is segítséget biztosítottak azzal a közel száz ingyenjeggyel, amelyet az önkéntes toborzás mellett a találkozóra való hívogatásra felajánlottak. 

A középiskolások megszólítása, a találkozó információi, helyszínei és programleírása megtalálható honlapunkon: szelrozsatalalkozo.hu

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 11.0px 'Trebuchet MS'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!