Szélrózsa-utótalálkozó 2013: Túlcsordulás – Folyamatosan frissülő anyag! – Fotó, cikk, videó!

Szélrózsa-utótalálkozó 2013: Túlcsordulás – Folyamatosan frissülő anyag! – Fotó, cikk, videó!

Share this content.

Budapest – A Szélrózsa-utótalálkozó 2013. február 15-én és 16-án zajlott Budapesten a Rózsák terén, illetve a Fasorban. Az evangelikus.hu már az előestén is ott járt, amelyről cikkben számolunk be. A főnap eseményeiről nem csak cikket, de rengeteg képet is találhatnak oldalunkon. Folyamatosan frissülő anyagunk legújabb részei a videoklipek az együttesek fellépéseiről! Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, Koczor Kinga. Videó: Győri András Timótheus, Győri Csenge Virág, Horváth Dániel Olivér. Az evangelikus.hu stábját segítette a hangrögzítésben: Plavecz József.

Az utótalálkozó fő napja a fasori evangélikus templomban tartott áhítattal vette kezdetét. A teológusok zenekara közös éneklésre biztatott, majd Ócsai Zoltán pécsi lelkész tartott áhítatot, amelynek mi más is lehetett volna a témája, mint a túlcsordulás, ahogyan az az utótalálkozó nevében is szerepelt. „Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj” (Lk 6,45b) – ezt az igét bontotta ki a lelkész számos személyes példával, így próbálva meg a fiatalokhoz közelebb hozni a témát.

A délelőtt folyamán számos workshopon lehetett részt venni, az egyiken Nyáry Krisztiánnal beszélgetett Laborczi Dóra, egy másikon különleges társasjátékok világába kalauzolta el az érdeklődőket Szunyoghy Zsolt. Volt Láthatatlan Színház, U2-szoba, nosztalgiaszoba, Lehetőségek Piaca – ezúttal könyvekkel.

Ezután következett a Püspökdesszert – a nyári falatozás után a desszertet is el lehetett fogyasztani egyházi vezetőinkkel, és közben mindenféle aktuális témákról faggatták őket a fiatalok. Majd Kubiszyn Viktor Drognaplójáról beszélt, a KÖSZI Mentactor címmel interaktív színházat vezetett. Az ebédszünet után a Szélrózsa Band zenélt, aztán Kövesdi Miklós stand-upos fellépését nevették végig a résztvevők. 

Végül jött a bejelentés: 2014-ben a következő, immáron tizedik Szélrózsa találkozót Soltvadkerten rendezi meg a Magyarországi Evangélikus Egyház. Mesterházy Balázs Szélrózsa-atya, Gáncs Péter elnök-püspök, valamint Homoki Pál vendéglátó lelkész jelentették be ezt az örömteli hírt.

A nap utolsó fellépője az Amaro Del volt. Koncertjükön egyik tagjuk személyes bizonyságtevéssel állt a fiatalok elé, és felesége gyógyulásáról beszélt. A résztvevők Mesterházy Balázs úti áldásával indulhattak útnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!