A szentesti evangéliumolvasás énekei

A szentesti evangéliumolvasás énekei

Share this content.

Szöveg: Bence Gábor
Budapest – Két változatban is letölthetőek a szenteste énekei (Énekeskönyv, J rend) a Kántorképző Intézet honlapjáról és YouTube csatornájáról, mp3 és mp4 formátumban egyaránt.

Sejthető, hogy több gyülekezet szeretne internetes istentiszteletet küldeni a járvány miatt távolmaradásra kényszerített híveknek. Ebben a munkában lehet segítség, hogy az evangéliumolvasás énekeit készen letöltheti bárki, és belehelyezheti saját kisfilmjébe.

A kelenföldi gyülekezet énekkarának tagjai vállalkoztak arra, hogy a felvételeken énekeljenek, a templomtérben szétszórtan elhelyezkedve merték ezt megvalósítani. Németh Sándor orgonál, Misják Petra hegedül, az együttest Bence Gábor vezeti.

A hanganyag (mp3-as formátumban) énekenként letölthető a Kántorképző honlapjáról.

A kelenföldi templomban készült kisfilmeket egy-egy festmény vagy kép teszi változatosabbá. A képernyő alján látható az ének szövege is. A hang- és képfelvételeket Pócs Miklós készítette.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!