Tündérkertet avattak Szepetneken

Tündérkertet avattak Szepetneken

Share this content.

Forrás: kanizsatv.hu
Szepetnek – A helyi közösségek, egyesületek hat őshonos gyümölcsfát ültettek a szepetneki evangélikus templom udvarán. Az ünnepségen bemutatták azt a stafétabotot is, amelyre a jövőben minden, a Tündérkert-mozgalomhoz csatlakozó település szalagot köthet.

Megtelt érdeklődőkkel a szepetneki evangélikus templomkert, amely immár a község Tündérkertjének és hat őshonos gyümölcsfának is otthont ad.  

„Úgy terveztük, hogy hat szép gondolat köré csoportosítjuk ezeket a fákat. Elültetjük az egészség, a biztonság és a közérdek; a hit és a szeretet; az idősek és az ifjúság; a nemzetiségek; a kultúra és a művészetek, valamint a sport – ép testben ép lélek fáját. Ez a gondolat azért jött, mert itt, a templomkertben nincs annyi hely, ahány egyesület Szepetneken működik” – mondta Szentes Krisztina, a szepetneki Tündérkert megálmodója. 

Az országosan is népszerű Tündérkert-mozgalom célja a Kárpát-medencében őshonos gyümölcsfák megőrzése. A facsemeték elültetése a helyi közösségek megerősödését is szolgálja.  

„Sokan itt vagyunk, olyanok is, akik egyébként lazább szálon kapcsolódnak a gyülekezethez, s ennek én nagyon örülök. Amennyire tudom, ez csak a kezdet, lesz folytatása ennek a dolognak: lesznek további fáink, további ötletek mentén, hiszen táblákat is kihelyezünk majd, és lehet látni, hogy szimbolikus fák ezek” – fűzte hozzá Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.  

A helyiek örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. 

„Nagyon jó, már csak abból a szempontból is, hogy a gyerekeinknek, unokáinknak megmutassuk: az élet megy tovább, bármi történik is velünk. Ha mi már nem leszünk, megmaradnak nekik ezek a fák” – mondta Végh Jenőné, a Nefelejcs Egyesület vezetőségi tagja Az avatás alkalmából elkészült egy jelképes stafétabot is.

Csávás Csaba egy somfa ágából faragta a kezeiben almát tartó tündért, amelyre a jövőben minden Tündérkertet létesítő település rákötheti a saját nevét viselő szalagot.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!