Szeretetben együtt Nemeskér, Vadosfa, Celldömölk és Nemescsó gyülekezetei

Szeretetben együtt Nemeskér, Vadosfa, Celldömölk és Nemescsó gyülekezetei

Share this content.

Szöveg: Kiss Csaba (Mihályi), fotó: Németh Levente, Pintér András
Vadosfa – Isten újabb áldásának lehettünk tanúi 2017. szeptember 24-én Vadosfán. Az áldás az, hogy a mai rohanó világban meg tudtunk állni, és Isten szeretetében megpihenni, megnyugodni, együtt énekelni és imádkozni. Mintegy kétszázötvenen jöttek el a hívó szóra. A megtelt templom bizonyító jel arra, hogy Isten szava még mindig képes minket összehívni szeretetteljes együttlétre.

Az artikuláris gyülekezetek találkozójának második rendezvénye is egy bőséges programot tartalmazott. A négy artikuláris gyülekezet részvételével, lelkészeinek közös szolgálatával megtartott alkalmon Hegedűs Attila nemeskéri helyettes lelkész hirdette Isten igéjét Gal 5,25-6,10 alapján, melyet úrvacsoraosztás követett. Az istentisztelet záró részében került sor az első és második világháború hősei - a templom bejáratánál levő - emléktábláinak koszorúzására, és az emlékezés mécseseinek meggyújtására.

Gyülekezetünk egyik tagja mondta: „Nagy öröm számomra, hogy a mai Magyarország keresztyén híveinek a templom és Isten még biztonságos pajzsot jelent, és az is nagy öröm a számomra, hogy ilyen keresztyén, vallásszabadságú országban élhetünk.”

Az istentiszteletet követő szeretetvendégség finom ebédjét a mihályi Hársfa vendéglőben főzték, és szolgálták fel a templom melletti parkban felállított nagy sátorban.  A vendéglátó gyülekezet asszonyai által készített finomabbnál finomabb házi sütemények gazdagították az ebédet.

A programok közti szünetekben lehetőség volt testvéri találkozásokra, beszélgetésekre, és a templom tárolóiban kiállított anyagok megtekintésére is. Négy fiatal nagy lelkesedéssel és hozzáértéssel tárta fel az érdeklődők előtt a helyi gyülekezet történetét és hagyományait. Szolgálatuk befejezésekor így vélekedtek: „Öröm volt szolgálni, szívesen segítünk máskor is. Nagyon jó tanulási lehetőség volt számunkra ez az alkalom.”

A mai napra időzítve készült egy gyönyörű, művészi fotókönyv a vadosfai templomról. Ma vehették kézbe a 2018. évi falinaptárt is, amelyben a csodálatos természeti képek mellett mind a négy artikuláris gyülekezet templomának képe is megtalálható.  

Az ünnepi alkalom Róth Márton orgonahangversenyével zárult. A közel egy órás hangversenyen J. L. Krebs, S. Karg-Elert, J. Pachelbel, W. A. Mozart, J. Haydn és G. F. Händel zeneszámait hallgathattuk. A bemutatott darabok jól szemléltették, milyen csodálatos hangzása van ennek a több mint száz éve épített hangszernek.

A hangversenyt követően is elhangzott a köszönet szava minden résztvevőnek, rendezőnek, vendégnek, házigazdának, de elsősorba Istennek, hogy ebben a feldúlt, zaklatott világban is ilyen áldott, békés együttlétnek lehettünk a résztvevői. S hangzott a hívogatás a „Híd a reformáció évszázadai fölött” mottót viselő sorozatunk következő alkalmaira is. A harmadik találkozó 2018. március 25-én, virágvasárnap ünnepén lesz Celldömölkön, a sorozat záró alkalma pedig egy nap híján egy év múlva, 2018. szeptember 23-án, Nemescsón.

A vendéglátó gyülekezet lelkészének rövid imádsága és úti áldása után indultak haza a résztvevők. Az egybehangzó véleménye az volt: hála az Istennek, hogy itt lehettünk. Viszontlátásra Celldömölkön.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!