Szeretettel tartozunk – Gyerekprogram a nyáregyházi evangélikusoknál

Szeretettel tartozunk – Gyerekprogram a nyáregyházi evangélikusoknál

Share this content.

Szöveg és fotó: Sánta József
Nyáregyháza – Az őszi szünetben jó, ha le tudják kötni magukat a gyerekek, és hasznosan töltik az időt. Erre próbált lehetőséget adni az iskolásoknak az az egész napos program, amelyet a Nyáregyházi Evangélikus Leányegyházban szerveztek.

Az egész napos gyermekprogram a gyülekezet hitoktatója, Kotyinszkiné Gajdos Szilvia ötlete alapján született. Elsősorban az általános iskolás korosztálynak szólt, de gimnazisták is jelen voltak résztvevőként, és ha kellett, akkor segítőként is. Az alkalomra jöttek a katolikus felekezetből is, akiket hitoktatójuk is elkísért, így közel húsz gyermek volt jelen.

A nap reggelivel kezdődött, majd bemelegítésként és ismerkedésként játékokat játszottak a gyerekek. Ezt követően a gyülekezetben szolgálatát nemrégiben kezdő Sánta József lelkész tartott rövid áhítatot 1Jn 4,11 alapján, melyhez kapcsolódóan szemléltetésként egy zacskó kekszet adott az egyik gyermeknek, arra kérve őt, hogy tegyen vele, ahogy jónak látja. Ő természetesen körbement, és mindenkit megkínált. Ezen keesztül azt a felismerést tehették a gyerekek, hogy amit Istentől kaptak, azzal tartoznak másoknak, és a szeretetüket meg kell osztani.

A gyülekezet hitoktatója, Gajdos Szilvi egy minden érzéket megmozgató élménypedagógiai módszer segítségével egy nagyon összetett padlóképet állított össze a gyerekekkel közösen. A Kett-módszer több lépcsőből álló feladatai a gyerekeket interaktív módon vonta be kötél, kendő és különböző eszközök segítségével, így is elmélyítve az igei üzenetet. Az elkészült kép valóban egy közös munka eredménye lett. 

Eközben a konyhában készült a finom ebéd, amelyet nagy csöndben és sűrű repetázással fogyasztottak a gyerekek. A nap további részében közösségi játékokat lehetett játszani kint, az udvaron, amit addigra már a szép őszi idő is megengedett, majd kézműves-foglalkozás várta a gyerekeket. 

Az őszi szünet egy napja tehát biztosan tartalmasan telt a gyerekek számára, melynek folyamán a hitük mélyülhetett, és egymást is jobban megismerték. Köszönet minden résztvevőnek és segítőnek!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!