Szeretettel várja a gyerekeket a Mókavár Családi Bölcsőde

Szeretettel várja a gyerekeket a Mókavár Családi Bölcsőde

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Oltalom Szeretetszolgálat
Nyíregyháza – A Magyarországi Evangélikus Egyház Családi Bölcsőde Hálózatának legújabb tagja a Mókavár, amely 2018. szeptember 17-én kezdte meg működését. Ennek keretében a kisgyermekeket nevelő családok tehermentesítése a célunk. A családi bölcsődében 7 kisgyermek állandó, rendszeres ellátását, felügyeletét végezzük.

Célcsoport:
– a gyermekük hároméves kora előtt a munkaerőpiacra visszatérő vagy munkát kereső szülők;
– speciális munkaidő-beosztású szülők;
– felsőfokú tanulmányokat folytató szülők,
– gyermeküket egyedül nevelő anyák;
– valamilyen ok miatt normál közösségbe nem integrálható gyermekek (pl. betegségek, fogyatékosságok, eltérő fejlődés, szociális kapcsolatok éretlensége).

Családi bölcsődénk célja egy olyan családias, bizalomteli kapcsolat kialakítása a hozzánk járó családokkal, mely során a gyermekek személyiségét optimálisan tudjuk fejleszteni.

Várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését, akik kisgyermekük ellátását kis létszámú gyermekközösségben és családias környezetben képzelik el.

A gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztését tapasztalt, gyakorlattal rendelkező, szakképzett kisgyermeknevelők látják el. A gyermekek egy 7 fős csoportba érkeznek, ahol még az óvoda előtt megismerhetik a kortársaikkal való együttlét örömeit, s a nevelők segítségével elkezdhetik elsajátítani a közösségi élethez szükséges képességeket. Mindez egy olyan napirend keretében történik, mely a rendszeresség elvén alapul, és a gyermekeknek a szüleiktől távol is biztonságot nyújt.

Elérhetőség: Mókavár Családi Bölcsőde, 4400 Nyíregyháza, Rezeda út 79/b.
Kemenes Erika – 06-30-2295474
e-mail: oltalombolcsi@gmail.com

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!