Szeretetvendégség Bonyhádon

Szeretetvendégség Bonyhádon

Share this content.

Szöveg: Gűth Tamás
Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 2018. május 19-én, szombaton immáron hatodik alkalommal rendezte meg Szeretetvendégség elnevezésű rendezvényét, ahol az Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthon, az „Együtt 1 másért” Nappali Intézmény és a paradicsompusztai Berkes János gyógypedagógiai intézmény ápoltjait, gondozottait látta vendégül.

Az alkalom fő célja, hogy idős, valamint testileg és szellemileg sérült embertársainkat megismerhessük, közös programokon vegyünk részt. A mintegy százfős rendezvényen a gimnázium pedagógusai és önkéntes tanulói, valamint a helyi evangélikus gyülekezet lelkes tagjai szerveztek érdekes foglalkozásokat.

Aradi András esperes köszöntő áhítata után mesekuckó, kutyás bemutató, kézműves-foglalkozások, sportprogramok, népdaléneklés és számos további tevékenység következett. A jó hangulatú forgatagot minden évben nagyon várják az intézmények gondozottai, akik rendszeresen készülnek előadásokkal, versekkel, valamint saját készítésű termékeikből kiállítással. A tartalmas foglalkozások után közös ebéddel zártuk a délelőttöt. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!