Szétválasztva és együttműködve

Szétválasztva és együttműködve

Share this content.

Szöveg: Hajdú Tibor. Fotó: Mészáros Attila
Budapest – Az Evangélikus Diakónia kezdeményezésére hagyományteremtő adventi találkozóra került sor parlamenti képviselők, polgármesterek és egyházi vezetők részvételével a Deák téri Evangélikus Országos Múzeumban.

Az eseményt megelőzően Harmati Béla igazgató mutatta be a vendégeknek a napokban újonnan megnyitott múzeum állandó kiállítását, majd Gáncs Péter áhítatával kezdődött a bensőséges hangulatú találkozó. Az elnök-püspök bevezetőjében kiemelte, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház törekszik arra, hogy partnerként megvalósítsa a kormány azon szándékát, hogy az állam és az egyház különválasztását meghaladó együttműködés jöhessen létre.

Az áhítatot őszinte eszmecsere követte Prőhle Gergely országos felügyelő vezetésével. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a vélt, vagy valós véleménykülönbségek tisztázása és az együttműködés hatékonyságának javítása felekezeti hovatartozástól és politikai meggyőződéstől függetlenül a teljes magyar társadalom érdekében fontos és időszerű.

Az alkalom végeztével Gregersen-Labossa György lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai bizottságának elnöke adta át az Evangélikus Diakónia ajándékát Kondor Péter esperes, a gazdasági bizottság elnöke és Lázár Zsolt esperes társaságában. Az átnyújtott adventi koszorú eredeti – elsőként Johann Wichern evangélikus teológus, pedagógus által készített  változatán a négy adventi vasárnapot jelképező gyertya mellett piros gyertyák mutatják a hétköznapokat.

A találkozó végén a résztvevők megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresen szerveznek találkozókat.

További képek: https://diakoweb.webnode.hu/news/szetvalasztva-es-egyuttmukodve/

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!