Szigorodtak a gyülekezés szabályai Finnországban

Szigorodtak a gyülekezés szabályai Finnországban

Share this content.

Forrás: kotimaa.fi, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Helsinki – A múlt héten életbe lépett állami szabályozások a korábbi tíz főről hat főre csökkentették az összegyülekezők számát a különösen veszélyeztetett, nagyobb fertőzésszámokat mutató területeken.

Az egyházak és vallási közösségek továbbra is maguk dönthetnek az istentiszteleteket és a kazuális szolgálatokat érintő korlátozásokról, az evangélikus egyházban a püspökök adják ki az adott egyházkerületre vonatkozó javaslatot.

Turkuban, Helsinkiben és Espooban átvették a hat fős létszámhatárt azzal, hogy a kazuális szolgálatok esetében el lehet térni ettől, amennyiben a közvetlen hozzátartozók száma szükségessé teszi.  

A korlátozások kedvezőtlenül érintik az ifjúsági- és gyermekmunkát is, amelyeknek most ismét teljesen le kell állniuk legalább március végéig. 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!