SZIKE az evangélikusoknál

SZIKE az evangélikusoknál

Share this content.

Forrás: szatmar.ro
Szatmárnémeti – Telt házas volt a Szatmári Református Egyházmegye ifjait tömörítő szervezet, a SZIKE soron következő istentisztelete. A havonként megtartott református ifjúsági alkalom a reformáció hónapjában Szatmárnémeti evangélikus-lutheránus imaházában volt.

2018. október 14-én, vasárnap kora este, 18 órakor a Szegletkő nevű dicsőítő alakulat áldotta Istenét: a „Ha indul a dicséret...” kezdetű dallal lendültek bele a zenélésbe.

Illyés Sándor helyi evangélikus lelkipásztor köszöntőbeszédében nagy örömének adott hangot, amikor tapasztalta, annyian vannak a templomban, mint karácsonykor. A maroknyi gyülekezet szeretetteljes házigazdája volt a vándor-istentiszteletnek.

Rácz Ervin szigetlankai lelkész előadásában szerelemről, társkeresésről, párkapcsolatról szólt a fiatalokhoz, beszélve Isten irántunk érzett szeretetéről, mely erőforrás emberi kapcsolataink helyrehozatalához. Ha Isten ott van akár a párkapcsolatunk erősítésében is, akkor az egymás iránt érzett szeretetünk az Istenhez való közeledésünkkel együtt nő.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: Szatmárnémeti -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!