Szikra 2019 – A keresztény könnyűzene tehetségeit keresik

Szikra 2019 – A keresztény könnyűzene tehetségeit keresik

Share this content.

Forrás: Szikra
Budapest – Elindult a nevezés a 2019-es Szikra-díjra. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésére öt kategóriában várják a pályázatokat december 31-ig.

Idén immáron harmadik alkalommal hirdették meg a keresztény könnyűzene legrangosabb seregszemléjét, a Szikradíjat. A nevezéseket öt kategóriában – legjobb előadás, legjobb dal, legjobb dalszöveg, legjobb dicsőítő dal és legjobb videóklip – adhatják le a jelentkezők a www.szikraprojekt.hu oldalon. A díjra 2018. január 1. és 2018. december 31. között Magyarországon nyilvánosságra hozott hangfelvétel, előadás, produkció, illetve videóklip nevezhető.

A nyertes pályaműveket egy öt főből álló szakmai zsűri választja ki, akik az öt kategória győztesein felül egy életműdíjat is átadnak minden évben. A „közönségdíj” győztesét pedig a Szikradíj weboldalán keresztül, online szavazás formájában a közönség választja ki. A közönségszavazás február 10-én indul. A közönségdíjat az online szavazáson legtöbb pontot elérő jelölt kapja.

A kategóriadíjakat egy ünnepélyes díjátadó gála keretén belül, 2019. február 22-én a Várkert Bazárban adják át a kategóriák győzteseinek.

A Szikradíjat eddig két alkalommal, 2016-ban és 2018-ban ítélték oda a legkiemelkedőbb keresztény könnyűzenészeket díjazva. Szikradíjjal büszkélkedhet többek között a Keresztkérdés zenekar, Oláh Gergő, Havas Lajos és Bolyki András, a Helyes_Beat, az Új Forrás etno-gospel zenekar, a Magidom, Sillye Jenő, Cserpes Abigél Sára, az Unless zenekar, Durkó Heléna és Ferencz Péter, a Pünkösdi Zenei Misszó, Petrőcz Rafael Mikes (Tibes) és Pajor Tamás.

A legnívósabb keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára és szakmai partnerségével jött létre. A Szikradíj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása.

„Szikradíj, a keresztény zene ünnepe!”

További információ, nevezés: www.szikraprojekt.hu

Címkék: Szikra-díj - könnyűzene -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!