Luther-énekek, kiállítás és lampionos felvonulás – Színes programok voltak a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközségben

Luther-énekek, kiállítás és lampionos felvonulás – Színes programok voltak a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközségben

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Dunaújíváros – Október végén és november elején számos esemény zajlott a dunaújvárosi gyülekezetben, amelyekről ezúttal képes tudósítást adunk közre olvasóinknak.

Október 31-én Szücs Péter Pál egyházzenész tartott előadást Luther-énekek címmel a dunaújvárosi evangélikus templom gyülekezeti termében. A tartalmas interaktív előadásra megtelt a gyülekezeti terem.

Aztán november 10-én megnyitották Nyitrai Mihály népi iparművész fafaragó kiállítását. A megnyitón közreműködött Kiss Vince, aki saját faragású furulyáján játszott. Az alkotások december elejéig még láthatóak a gyülekezetben.  

A gyülekezethez tartozó Kisapostagon az ifisekkel „ottalvós szalonsütéssel” avatták fel az elkészült tűzrakóhelyet.

November 11-én este pedig a Benedek Elek Általános Iskolával közös szervezésben megtartották a Márton-napi lampionos felvonulást. Az evangélikus templomban az iskolások kedves színdarabbal elevenítették fel Szent Márton legendáját.

Dunaújvárosban másnap, azaz november 12-én volt a hagyományos lampionos felvonulás, ám az igen zord idő miatt a kézműves lámpásokkal idén csak az elsötétített templomban tettek meg egy kört, érintve a karzatot, az irodát, a sekrestyét és a templomtornyot. Természetesen itt is megjelenítették Szent Márton legendáját, kiegészítve azzal, hogy a hozzá köthető irgalmasság évét most a Luther Mártonhoz köthető reformáció 500. éve váltja.

Címkék: Dunaújváros - Kisapostag -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!