Színházi élmény otthon, a koronavírus idején

Színházi élmény otthon, a koronavírus idején

Share this content.

Szöveg: K. B.
A színházak ugyan bezártak egy időre, de így sem kell színházi élmény nélkül maradnunk. Tíz, számítógépről is elérhető előadást gyűjtöttünk össze, melyet a kényszerű otthonlét idejére ajánlunk családoknak, egyedülállóknak, időseknek és fiataloknak, vagy az egész napos munka és tanulás utáni kikapcsolódásra vágyóknak. Reméljük, mindenki talál egy kedvére való előadást ebben a színes összeállításban.

Az emberek többsége már most önkéntes alapon otthon maradt, hogy az esetleges továbbfertőzés kockázatát elkerüljék – ezúton köszönjük ezeket a bölcs gondolatokat és cselekedeteket azoknak, akik így figyelnek embertársaikra!

A gyermekeikkel otthon maradt szülők többsége a digitális oktatásban, vagy szülőtársaik gyermekeinek felügyeletében segítenek, azonban a nap végére legtöbben testben és lélekben is elfáradnak. Az utóbbi napokban több internetes bejegyzés, Facebook-csoport is létrejött, ahol lelkitartalmakat osztanak meg lelkészeink, teológusaink. A félelem, a magányosság érzésének elkerülése érdekében ajánljuk az olvasók figyelmébe azokat a fontos lehetőségeket, melyeket a hit és a bizalom ad, hogy általuk erősödjünk ebben a kényszerű helyzetben. 

Az Evangélikus.hu honlapon minden ilyen és ehhez hasonló lehetőségre külön is felhívjuk a figyelmet.

Mostani cikkünkben a lelki tartalmak, online istentiszteletek, áhítatok mellé egy olyan listát készítettünk, ami a délutáni vagy esti kikapcsolódásban nyújthat segítséget. A színházkedvelők bánatára, márciusban már bizonyosan nem tekinthetünk meg előadásokat a színpadon, de az interneten elérhető néhány előadás. Érdemes ezek közt keresgélni, igazi gyöngyszemekre, színházi kuriózumokra bukkanhatunk. 

 

Az alábbi listában található klasszikus komédia, dráma, családi előadás és zenés darab is. Az előadásokat jelölésekkel láttuk el, attól függően, milyen típusúak és kiknek ajánljuk őket:

Felsős iskolás gyerekkel is nézhető – I
Kisgyerekkel is nézhető 
–GY

Komédia – K
Dráma – D
Zenés – Z
Csak felnőtteknek való 
– F

 

1. Csiky Gergely: Buborékok - Nemzeti Színház – I, K

2. Bródy Sándor: A tanítónő - Miskolci Nemzeti Színház – D, I

3. Szigligeti Ede – Vecsei H. Miklós – Kovács Adrián: Liliomfi – Budaörsi Latinovits Színház – I, K, Z

4. Illaberek –Katona József Színház – D, F

5. Sütő András: Balkáni gerle, egykori Nemzeti Színház – I, D, K, Z

6. Presser Gábor – Sztevanovity Dusán –Horváth Péter: Padlás – Vígszínház – GY, Z

7. László Miklós: Illatszertár – I, K

8. Tar Sándor – Keresztury Tibor: Te országod, Forte társulat – I, D

9. Müller Péter, Müller Péter Sziámi, és Tolcsvay László: Isten pénze – Madách Színház – Z, GY

10. Plautus: A hetvenkedő katona – Radnóti Színház – D-K, I

Címkék: színház - tippek -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!