A következő két hétben elmaradnak Szlovákiában az evangélikus istentiszteletek

A következő két hétben elmaradnak Szlovákiában az evangélikus istentiszteletek

Share this content.

Forrás: ecav.sk, ma7.sk
Pozsony – A Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház (ECAV) arról tájékoztatott a honlapján, hogy az új típusú koronavírus megelőzése érdekében, és a szlovák kormány intézkedéseinek eleget téve legalább két hétig nem fognak istentiszteletet tartani. Ugyanígy megfogadva a válságstáb ajánlásait, a Szlovák Püspöki Konferencia is elrendelte, hogy a papság a következő két hétben ne tartson nyilvános szentmisét.

A Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház rendelkezése szerint a temetések nem maradhatnak el, de minden ajánlott egészségügyi óvintézkedést meg kell tenni. A házasságkötések és keresztelők egy részét már nem lehet elhalasztani, így ezek a higiéniai előírások betartása mellett valósulnak meg. Az ECAV azt javasolja, hogy két hétre töröljék a bibliaórákat, az énekkart és a többi hasonló találkozót is. Az ECAV szerint a hívők a rádióban, televízióban és a közösségi oldalakon is hallgathatják Isten igéjét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!