„Szolga csak egy van: az Isten” – Előadás Bakonyszentlászlón

„Szolga csak egy van: az Isten” – Előadás Bakonyszentlászlón

Share this content.

Szöveg és fotó: Tomozi Zsuzsanna
Bakonyszentlászló – „Szolga csak egy van: az Isten” – Egy óra Weöres Sándor költészetének bűvöletében címmel tartott előadást Bakonyszentlászlón az evangélikus gyülekezet szervezésében Fabiny Tamás evangélikus püspök és Gryllus Dániel, 2020. január 18-án délután.

Istennek hála, az aktív szervezésnek köszönhetően sokan összegyűltünk a műsorra és Weöres Sándor versein keresztül megtapasztalhattuk a hit és a művészet párhuzamát. A szó és a zene segített közelebb kerülni Weöres Sándor istenkapcsolatának megismeréséhez, a szülőföldhöz, Csöngéhez fűződő kötődésének költészetet gazdagító hatásához.

A műsorban felelevenítették az előadók személyes emlékeiket a költőről, élményekkel is gazdagítva a teológiai versértelmezéseket. Az előadást a közönséggel közös éneklés is színesítette. A  Nyári este című vers refrénjét együtt énekeltük Gryllus Dániellel: 

„Bim-bam! Bim-bam! Torony üregében, /érc-hang pihen el az éjben.”  

Kicsit bátortalanul indult, de aztán még kánonban is sikerült a közös éneklés. Majd kicsit később újra dalra fakadtunk: 

„Amit nekem adsz, mindenkinek adod, hirdeti a földi hatalom. Amit mindenkinek adsz, nekem adod, hirdeti az égi hatalom”. 

Nagyon örülünk, hogy sokan részesei lehettünk az élménynek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!