A szolgálatban – Kihívás a Facebookon

A szolgálatban – Kihívás a Facebookon

Share this content.

Forrás: Bartha István
Balassagyarmat – Bartha István balassagyarmati evangélikus lelkész a napokban egy kihívást indított el evangélikus lelkészek körében a Facebookon, amelynek lényege, hogy a lelkészek emlékezzenek vissza arra, mi indította el őket a lelkészi pálya felé, hogyan látják az egyház helyzetét, hogyan élik meg szolgálatukat.

Bartha István maga több mint negyedszázada szolgál Luther-kabátban, összességében pedig közel harmincöt éve koptatom evangélikus templomok szószékeinek a lépcsőjét. Elindulásában meghatározó személyekről vallott, és elmesélte azt is, mi indította el a teológiai tanulmányok és a lelkészi pálya felé, és azóta mi minden történt vele.

Lelkésztársait is arra kérte, hogy néhány mondatban meséljék el lelkészi pályára való indulásukat, azt, hogyan látták akkoriban az egyház helyzetét a világban és itthon? Milyen reménységeik voltak a majdani szolgálattal kapcsolatban? Hogyan élték meg az azóta eltelt évtizedeket és hogyan látják most az egyház helyzetét? Milyen jövőképük van az egyházzal és az evangéliummal kapcsolatban?

A rendkívül érdekes kihívásra érkeztek már vallomások ebben a Facebook-csoportban. De természetesen további lelkészi megszólalásokat várnak. A kihívás nem csak a koronavírus-járvány idején érvényes.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!