Megszólítják a város lakosságát

Megszólítják a város lakosságát

Share this content.

Forrás: szoljon.hu, szöveg: Szathmáry István
Szolnok – Szombaton a megyeszékhelyen tartotta konferenciáját a református egyház tisztségviselőit tömörítő Magyar Református Presbiteri Szövetség. A több mint hatvan résztvevőt a Szolnoki Református Egyházközség fogadta gyülekezeti házában. Az előadók között ott volt Győri Péter Benjámin, szolnoki evangélikus lelkész, a Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye esperese is.

Előadások hangzottak el arról, hogy az evangélium üzenetével miként lehet hitelesen és vonzó formában megszólítani a városok, többek közt Szolnok lakosságát. A gyülekezetek mivel járulhatnak hozzá lakhelyük értékeihez.

A vitaindító előadásokat Lovas András budapest-gazdagréti lelkipásztor, a Dunamelléki Református Egyházkerület missziós referense és Győri Péter Benjámin, szolnoki evangélikus lelkész, a Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye esperese tartotta.

Ezt követően a résztvevők lelkipásztori vezetéssel a Verseghy-gimnázium termeiben, kiscsoportos beszélgetések keretében fejtették ki véleményüket a konferencia kérdéseiről. A szeretetvendégség után a konferencia úrvacsorás istentisztelettel zárult az evangélikus templomban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!