Szövetségek – Az Evangélikus Élet legfrissebb számát ajánljuk

Szövetségek – Az Evangélikus Élet legfrissebb számát ajánljuk

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Összefonódó életutakról, családalapításról, hétköznapi (válság)helyzetekben való megoldáskeresésről és az egymásnak megszámlálhatatlanul sokszor kimondott mindennapi igenekről is szó esik e lapszámunkban, amelynek gerincét a házasság hetének témája adja. Címlapunkon a kezdeményezés idei hazai arcai láthatók, elsőként a velük készült interjúnkat ajánlom olvasóink figyelmébe. Fókusztémánkhoz kapcsolódik az a két személyes történet is, amelyet Füller Tímea jegyzett le – jól szemléltetve, hogy a lassan beérő diákszerelemből éppúgy lehet sikeres házasság, mint egy összetört kapcsolat utáni „újratervezésből”.

Jó dinamikájú, működő házasságokról, kapcsolatokról nem beszélhetünk – egyebek mellett – a szeretet megléte nélkül. A szeretet arcairól vagy éppen hiányának gyilkos voltáról Molnár Lilla lelkésznő ír felkavaró – akár szülőként, akár társként, akár gyermekként elolvasásra érdemes – sorokat, amelyek a február közepén piros szívecskékben pompázó boltok, utcák giccsáradatában a lényegre irányítják a figyelmünket.

Ordass Lajos születésének százhuszadik évfordulóján Evangélikus arcképcsarnok rovatunkban is a mindvégig állhatatos egyházi vezetőről emlékezünk meg, illetve két személyes visszaemlékezéssel is felidézzük alakját. Közreadjuk a püspök egyik levelét; a hetvenöt évvel ezelőtti gondolatok mintha csak a mának szólnának.

Életünk dolgairól, a mi reménységünkről szól Élő víz rovatunk aktuális cikke. Covidos, sokszor reménytelennek látott hétköznapjaink, ünnepeink ellenére „világgá kürtölhetjük, hogy az életnek igenis van értelme – írja Gáncs Tamás –, mert minden látszat ellenére van reménysége az életünknek, van reménysége a világnak: Isten szeretete, ami, aki a názáreti Jézusban, akit Krisztusnak vallunk, egyszer és mindenkorra igenné, ámenné vált a világ számára. A te számodra is.”  

Kézdi Beáta

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!