Szükségünk van az igazi férfiakra

Szükségünk van az igazi férfiakra

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Harmati Dóra
Míg az összes magazin és véleményvezér a női kiteljesedésre koncentrált, elfeledkeztünk a férfiakról. Magukra hagytuk őket a problémáikban, a leterheltségben, a különféle függőségek kísértéseiben és az apahiányban, melyben egyre többen szenvednek, és amely alapjaiban szedi szét társadalmunkat. Szükségünk van a maszkulinitás erejére, arra az erőre, mely nem agresszív, hanem alkotó, cselekvő energia, és egyre inkább hiányzik a családokból és a társadalomból.

Egy véleményen

Egyre több szakértő kongatja a vészharangokat. A börtönkísérletről ismert Philip Zimbardo és munkatársa, Nikita D. Coulombe Nincs kapcsolat – Hová lettek a férfiak? című könyvükben foglalják össze kutatásaik eredményeit, melyek messze vannak a biztatótól. Hazai viszonylatban különböző tudományterületek képviselői szólalnak fel, pszichológusoktól kezdve morálteológusokon át férfimozgalmat alapító közgazdászokig. Ha meghallgatjuk a különféle területekről érkező szakértők előadásait, hatalmas egységet tapasztalhatunk a felsorolt problémák és a megoldások tekintetében.

Vegyük sorra a tüneteket.

Először is beszélnünk kell a feminizmusról, mely alapjaiban változtatta meg társadalmunkat. A feminizmus kezdeti törekvései egy keresztény ember számára nem hatnak újdonságként: minden ember egyenlő. A nő és a férfi egységre lettek teremtve, különböző, mégis egymást tökéletesen kiegészítő feleknek, aminek a bűnbeesés vetett véget: „Az asszonynak ezt mondta: Igen megnövelem terhességed fájdalmát, fájdalommal szülöd gyermeked. Vágyakozni fogsz férjed után, ő pedig uralkodni fog rajtad.” (1Móz 3,16) A férfi nő feletti uralma a bűnbeesés következménye.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!