Szuperhősök a Bibliában – Gyermek és konfirmandus tábor Rozsrétszőlőn

Szuperhősök a Bibliában – Gyermek és konfirmandus tábor Rozsrétszőlőn

Share this content.

Szöveg: Jávori Fülöp, fotó: Sztankó Gyöngyi
Nyíregyháza – Rozsrétszőlő – Rozsrétszőlőn 2020. július 27-31 között rendezték meg az evangélikus gyermek és konfirmandus tábort, az immáron felújított Betlehem Evangélikus Gyülekezeti Házban. A hét témája: Szuperhősök a Bibliában.

Áhítattal kezdődött minden nap, melyeken Sztankó Gyöngyi (táborszervező) lelkésznő, Bakai Vivien II. éves teológus hallgató és Jávori Fülöp III. éves teológus hallgató szolgáltak. A lelki csendességet követően evangélikus korálokat és ifjúsági énekeket tanultunk és énekeltünk. Az Úristen különleges ajándéka volt hallani azt, ahogyan az énekhang betöltötte a gyülekezeti házat. ,,hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját.” (Róm 15,6)

A mindennapi program része volt a tanulás is korosztály szerinti csoportbontásban. A körzet konfirmandusaival itt Kocsár-Kozma Anett hitoktató-lelkész, az általános iskolás korosztállyal Hódi Eszter hitoktató és a legkisebbekkel pedig Melichné Szugyiczki Edit hitoktató foglakozott.

Minden napra jutott egy kis móka és kacagás is. Sokat mozogtunk, táncoltunk, sportoltunk. Nyírbátorban és Máriapócson is kirándultunk, megnéztük a történelmi helyeket és templomokat. A nagykállói strandon lubickoltunk egy jót a nagy hőségben. 

Táborunk vezérigéje: ,,Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága" (Zsolt 119,105). Ennek az Igének tudatában voltunk együtt és reménység szerint ennek az igének az üzenetét vittük magunkkal útravalóul.


Köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában is segítette a táborunkat!

A szerző teológus hallgató.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!