Bizonyságot tenni Isten szeretetéről – Háromszáz éves a tabi gyülekezet

Bizonyságot tenni Isten szeretetéről – Háromszáz éves a tabi gyülekezet

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária, fotó: Magyari Márton
Tab – Megalakulása háromszázadik évfordulóját ünnepelte 2017. június 18-án, vasárnap a tabi evangélikus gyülekezet. A hálaadó istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában a helyi lelkész házaspár, Arató János Loránd és Arató Eszter működött közre. Megbecsült vendégként jelen voltak az oroszországi inkeri egyház képviselői is, Aarre Kuukauppi püspök, valamint Ivan Laptev teológiai rektor és felesége, Irina.

Szemerei János a Zsolt 124,1-3.6-8 alapján tartott prédikációját a reformáció óta eltelt ötszáz évre való visszatekintéssel kezdte. Majd hozzátette: Tudjuk, hogy a megmaradás és a megújulás esélye is Isten szeretetében van. Erről a védelmező, megtartó szeretetről kell bizonyságot tennünk – hangsúlyozta az egyházkerület lelkészi vezetője.

Az inkeri püspök igei köszöntőjében a 126. zsoltár szavait idézte. „Jellemző, hogy sokszor csak sopánkodunk a múlt nehézségei miatt. De ehelyett meg kell látnunk Isten erejét, amely a mi életünkben és környezetünkben is élő és ható” – biztatta a jelenlévőket Aarre Kuukauppi, akinek szavait Pap Kinga Marjatta, az északi egyházkerület püspöki hivatalának tanácsosa tolmácsolta.

Ezt követően a két püspök Arató Loránd lelkésszel közösen osztott úrvacsorát a gyülekezet tagjainak. Az istentisztelet végén meglepetés következett. Szemerei János egyházkerületi hűségérmet adott át Ápelesz János helyi gondnoknak, megköszönve hosszú évtizedek óta végzett hűséges munkáját.

Majd Schmidt Jenő, a város polgármestere fejezte ki jókívánságait a kerek évforduló alkalmából, és az elismerés jeleként százezer forintos támogatást ajánlott fel az egyházközség által szervezett gyerektábor javára.

Az ünnepség a gyülekezeti házban tartott szeretetvendégséggel ért véget, melynek keretében a hívek a külföldi vendégekkel és az inkeri egyház életével is megismerkedhettek.

KÉPGALÉRIA:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!