Talpra állni a tehetetlenségből

Talpra állni a tehetetlenségből

Share this content.

Forrás: kecskemetilapok.hu
Kecskemét – A világ egyik legszegényebb országának lakóiért imádkoztak pénteken az ökumenikus világimanap keretében Kecskeméten is.

A nagyvilágban már 1870 óta évente megtartott ökumenikus világimanaphoz huszonhárom éve csatlakoztak a kecskeméti keresztény felekezetek. A hagyományosan március első péntekére eső alkalom liturgiáját ezúttal zimbabwei asszonyok állították össze. A bethesdai beteg történetéből kiindulva azt a jézusi mondatot állították középpontba, hogy „Kelj fel és járj!” – nem titkoltan azzal a reménnyel, hogy Isten nekik is tartogat még áldásokat, és népük képes lesz talpra állni a tehetetlenségből.

A mottóból kiindulva a Református Újkollégium dísztermében megtartott alkalmon Hulej Enikő arról prédikált, hogy Isten akkor hajol le hozzánk, amikor az ő időzítése szerint van szükségünk erre. „Nem tudjuk kiszámolni, hogy mikor jön a kegyelem, de amikor érkezik, akkor kapjuk el!” – bátorított mindenkit a helyi evangélikus gyülekezet másodlelkésze.

Az imaalkalom fókuszában álló dél-afrikai ország természet- és társadalomrajzáról egyébként Vetéssy Katalin, a Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziumának nyugalmazott igazgatója tartott vetített képes előadást. Kiemelte: a bő tizenhárommillió fő népességű ország lakóinak átlagéletkora alig negyven év, ennek legfőbb oka pedig az, hogy a felnőttek háromnegyede HIV-vírus-hordozó…

A hagyományoknak megfelelően az alkalom szeretetvendégséggel zárult, az adományokkal pedig ezúttal az Evangélikus Külmissziói Egyesület afrikai misszióját támogatták.

A Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorának péntek esti vendége dr. Svébisné Juhász Márta, a Kecskeméti Református Nőszövetség elnöke, a program egyik főszervezője volt. A stúdióbeszélgetést itt lehet megtekinteni:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!