Tamás-mise: Kérem, vigyázzanak, az ajtók...

Tamás-mise: Kérem, vigyázzanak, az ajtók...

Share this content.

Videó: Korona Tanúk / Evangélikus Egyetemi Gyülekezet
Budapest – A Tamás-mise karantén alatti második alkalmát két héten át megfeszített munkával, ám egyre profibb infrastruktúrával hozta össze a stáb. Megmaradt az eredeti koncepció, amely szerint kis, házilag készített videókból vágták össze az istentiszteletet, de külön öröm, hogy távoli barátok is részt vettek felvételeikkel a virtuális alkalomban: így nem csak Budapestről és környékéről, de Orosházáról, Pécsről, Győrből, Berlinből, sőt, Angliából és az Egyesült Államokból is láthatunk-hallhatunk bejelentkezéseket, és ezzel is megélhetjük a kereszténység határtalanságát.

Már szinte az ajtóban állunk. Érezzük, reméljük mindannyian, hogy hamarosan elkezdődik az a normalizáció, ami lépcsőzetesen bár, de visszavezet bennünket a civilizációba. Olyan jó lesz ismét elmenni a kedvenc helyeinkre, leülni rég nem látott, kedves emberekkel, újra megölelni őket!

Közben ott van bennünk a szorongás is. Tényleg vissza akarunk térni? Tényleg biztonságos lesz? Valóban fel akarjuk venni régi szerepeinket, a sok elkötelezettséget és görnyesztő terhet, ami odakint vár minket?

És ha nem? Ha a karantén ideje alatt megérett bennünk az elhatározás, hogy változtatni akarunk? Lesz-e erőnk majd hozzá? Nem fog elsodorni az ár, nem fognak-e kinevetni a többiek, ha megváltozom, ha változásokat javasolok majd közösségeimben?

Az ajtóban állunk, kifelé nézve, vágyakozással és félelmekkel tele. Kérem, vigyázzanak, az ajtók... - cseng a fülünkbe. Nagyon elkel most a lelki muníció.

Liturgus: Darvas Anikó

Igehirdető: Gombkötő Beáta

Zene: a Lift! zenekar és barátaik széles e világból

Házigazda: Bence Áron

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!