Tamás-mise: Múlik

Tamás-mise: Múlik

Share this content.

Videó: Tamás-mise, Korona Tanúk- Evangélikus Egyetemi Gyülekezet
Budapest – Szentháromság ünnepe utáni harmadik vasárnap immáron a harmadik online karanTamás-misére került sor. Az évad utolsó virtuális Tamás-miséje félig már élő, félig még virtuális volt, a távolabb lévők szolgálatával színesítve.

„Kiszabadultunk. Összegyülekeztünk. Valóságosan és virtuálisan is, különböző helyekről, útról-útfélről bejelentkezve. Az évadzáró Tamás-misén, pünkösd után, a világjárvány első hullámverésének enyhültével, az év legvilágosabb napjaiban arra kerestük a választ, milyen legyen az a közösség, amilyennek Jézus látni szeretne minket. Legyen befogadó és alacsony küszöbű! Legyen érthető és vonzó! Legyen megtartó erejű! A járvány jelenléte az életünkben megtanított néhány fontos dologra. Most múlik. Nincs sok időnk: ezt a közösséget most kell elkezdeni építeni. Rajtunk múlik. Nincs helye a kifogásoknak: ezt a közösséget mi tudjuk alakítani. Ezen nem múlik. Nincs helye a finnyázásnak: hús-vér emberekhez kell szólnunk, nem idealizált, kényelmes vagy hajdanvolt konstellációknak megfelelni. A kereszténység társasutazás, annak minden nyűgjével és szépségével együtt” – írták a Tamás-mise Facebook oldalán.

Liturgus: Enikő Szántó

Igehirdető: Virgil Laszlo

Zene: Lift! és zenész barátaik közel s távol

Házigazda: Bence Áron  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!