Támogassa a Magyarországi Evangélikus Egyházat adója 1%-ával!

Támogassa a Magyarországi Evangélikus Egyházat adója 1%-ával!

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – A civil szervezeteknek adott 1% mellett fontos az adó másik 1%-át is felajánlani az egyházak társadalmi szolgálatának támogatására. Ezzel a rendelkezésével még egyszer támogathatja embertársait! Kérjük, az idén is támogassa a Magyarországi Evangélikus Egyházat (technikai szám: 0035).

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2016-os 1%-os kampányának üzenete: LÁTHATÓAN EVANGÉLIKUS. Szeretnénk láthatóan evangélikussá tenni azt, hogy az Önök által egyházunknak felajánlott 1%-ok milyen célokat szolgálnak.

Jézus tanítványaiként, az állami és egyházi törvények keretfeltételei között, küldetésünk, elhívásunk alapján végezzük a ránk bízott szolgálatot a világban. Ha Ön is segít nekünk, áthatóvá tudjuk tenni azt, amiért mi, evangélikusok mások, többek és jobbak vagyunk ebben a munkában.

Kampányunkban szeretnénk bemutatni azokat a területeket, ahol különösen is fontos a felajánlott segítség:  A gyülekezeteinkben és közösségeinkben folyó értékközvetítő munkáról; az óvodákban, iskolákban működő, szeretet vezérelte nevelésről és színvonalas oktatásról; a fogyatékkal élők és idősek gondozásáról; a rászoruló családok, a hajléktalanok, a bántalmazott anyák és gyermekeik segítéséről folyamatosan tájékozódhatnak a www.evangelikus.hu honlapon.

Köszönjük, hogy évről-évre rendelkeznek egyházunk javára, és egyben szeretnénk mindenkit megkérni arra, hogy hívja fel ismerősei, barátai, rokonai és családtagjai figyelmét is a rendelkezés fontosságára.

Szeretnénk kérni minden lelkészt, felügyelőt, gyülekezeti vezetőt, hogy a kampány sikere érdekében, a Luther Kiadó segítségével a napokban a gyülekezetekhez eljuttatott szórólapokat és plakátokat terjesszék saját körzetükben.

Szeretnénk kérni a gyülekezeti tagokat is, hogy önkéntes munkájukkal, a szórólapok szétosztásával hívják fel hozzátartozóik, ismerőseik, a gyülekezetbe járó más hívek figyelmét a rendelkezések fontosságára.
Kérjék könyvelőik segítségét a helyes adatszolgáltatásban!

Különösen is fontos lesz majd nagy ünnepünkkor, húsvétkor megszólítani azokat az embereket, akik bár nem rendszeres templomba járók, de szimpatizálnak az egyházunk által hirdetett értékekkel.

Hittanosaink szüleinek figyelmét is fel kell hívni azokra a szolgálati területekre, amelyeken az egyházunk nap mint nap az emberekért tesz.

A gyülekezetekhez eljuttatott szórólapok egyben rendelkező nyilatkozatok is, amelyeket a perforált résznél leválasztva és a leírt módon elküldve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, azonnal rendelkezhetünk személyi jövedelemadónk 1%-áról.

További szórólapok és plakátok tölthetőek le az evangelikus.hu és az egyszazalek2016.evangelikus.hu kampány oldalról. Itt találhatóak – számos hasznos információ mellett – az internetes bannerek is. Kérjük, hogy ezeket töltsék fel gyülekezetük, intézményük honlapjára.

Facebook-oldalukon kérjük, osszák meg a www.facebook.com/evangelikus oldalra folyamatosan feltett információkat! 

Bízunk abban, hogy idén az Önök fokozott segítségével még hatékonyabbá tudjuk tenni 1%-os kampányunkat.

És ne feledjék: Magyarországi Evangélikus Egyház, technikai szám: 0035

Horváth-Bolla Zsuzsanna, a kampány koordinátora

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!